fbpx

ZEEGROENTEN

[rev_slider alias=”toevoegen”]

 

Woensdag: 17-01-18

TIP – Veel van wat onder water leeft is favoriet in verschillende keukens over de hele wereld. Vis en schelpdieren, we kunnen er niet omheen en de producten zijn zo veelzijdig dat je er van alles mee kunt. Maar naast de verschillende vissoorten, week- en schelpdieren wordt er nu steeds vaker gebruik gemaakt van de zogenoemde groente uit de zee. Je kunt stellen dat de onderwaterwouden minstens zoveel te bieden hebben als de bovengrondse bossen. Denk aan zeewierpasta, makkelijk te gebruiken door verschillende gerechten. Of neem dulse; gebakken smaakt het naar bacon (mmm!) maar dan mega gezond en net zo voedzaam als kool. Natuurlijk niet te vergeten het al wat bekende zeewier, boordevol mineralen en vitaminen, waarvan de vis die wij eten ook hun voedingstoffen vandaan halen. De groente van de zee is een wereld die zich nu pas echt begint te openbaren en een heel nieuw spectrum aan ongekende en gevarieerde smaken te bieden heeft. Door meer gebruik te maken van de groente van de zee en de bijvangst hoeft het niet zo slecht te gaan met de vis als dat het nu gesteld is. Het enige wat moet veranderen is de filosofie om alleen uit de zee te eten wat we kennen en niet open te staan voor nieuwe producten. Langzamerhand lijkt deze filosofie te veranderen, en naar onze mening is die de moeite waard #TIPPR@ Appstore www.tippr.nl/app 

 

  


 

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.