fbpx

Welk glas bij welke wijn?

Niet alleen met wijn, maar ook met glazen kan men soms flink de mist in gaan. Jammer, vooral als je zulke heerlijke wijnen serveert. In dit artikel duiken we dieper in op wat voor glazen goed zijn voor welke wijnen.

Download de TIPPR-app?Verdejo & Sauvignon Blanc

Een taps toelopend wijnglas, dat de levendigheid en aroma’s goed bij elkaar houdt. In een bol glas zouden deze fruitige smaken en zuren verdwijnen, maar door een kleiner formaat te nemen kun je deze behouden

Chardonnay & Albarinho

Een iets slanker en hoger glas met een iets wijdere kelk aan de onderkant dan die van de Verdejo en de Sauvignon Blanc laat de fruitige tonen goed naar boven komen.

Hout gelagerde Chardonnay & Malbec

Rond en elegant met een wijde opening. Deze wijnen krijgen zo de ruimte om hun intense geur en robuuste smaak los te maken. De vorm en grootte van het glas zorgen ervoor dat de wijn op het voorste gedeelte van de tong landt, waar de smaakpapillen vooral zoet waarnemen.

Meursault, Cabernet Sauvignon & Pinot Noir

Een wijde, ronde vorm. Zo openen krachtige en kruidige wijnen zich het beste. Zo’n glas helpt de bittere tonen te verzachten en haalt de fruitige en kruidige aroma’s van de wijn naar voren.

Champagne, Cava, Cremant, Prosecco

Het glas voor mousserende wijnen is een flûte. De smaak en geur van wijnen gemaakt volgens de méthode traditionelle komen door die vorm prachtig naar voren. Je kunt daarmee ook ruiken tijdens het drinken – wat voor 85 procent bijdraagt aan wat je proeft.

Champagne, Cava, Cremant, Prosecco
Op wijnflessen met een schroefdop staat wat minder druk dan op die met een kurk, waardoor deze mousserende wijnen zouden verdwijnen in een coupe en je ze dus beter kunt uitschenken in een flûte.

Bron: Royal Leerdam

Wil je nog meer lezen over verschillende wijnen? Klik hier om te lezen over zomerwijn.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

8 TIPS – oververhitting van je koeling?

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met hogere temperaturen. Koelinstallaties in de horeca krijgen het moeilijker bij een temperatuur die hoger is...

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.