fbpx

Wat weet jij over Maple Syrup?

American Pancakes zijn niet voor te stellen zonder maple syrup. Deze lekkere siroop wordt gemaakt van esdoorn sap, dit is een boom die veel in het Midden- en Zuid-Europa te vinden is.

Dit artikel verder lezen in de app?



Voor 1 liter maple syrup heb je bijna 4 x zoveel esdoorn sap nodig, deze siroop kan dan ook wat aan de prijzige kant zijn om deze reden.

Maple syrup is een donkerbruine, licht stroperige siroop die vaak te vinden is in een extravagante fles. In de vorm van een esdoorn blad bijvoorbeeld. Voordat het esdoorn sap wordt gevormd tot de lekkere siroop die wij kennen als maple syrup, ziet het eruit als water.

De siroop is, ongeopend, praktisch oneindig lang houdbaar. Maar ook wanneer je de fles geopend hebt kan je het, in de koelkast, heel lang bewaren. Wanneer je niet zeker bent of je de siroop na lange tijd nog wil gebruiken, kan je de siroop op een middelgroot vuur zetten voor een paar minuten om zo de bacteriën te doden.

Er bestaan een paar kwaliteitsgradaties als het op maple syrup aankomt; A tot C volgens het Amerikaanse systeem of 1 tot 3 volgens het Canadese systeem. Hoe hoger de gradatie, hoe donkerder en karamelachtiger de smaak van de siroop.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: culy.nl

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.