fbpx

Wat weet jij over Maple Syrup?

Dit artikel verder lezen in de app?American Pancakes zijn niet voor te stellen zonder maple syrup. Deze lekkere siroop wordt gemaakt van esdoorn sap, dit is een boom die veel in het Midden- en Zuid-Europa te vinden is.

Voor 1 liter maple syrup heb je bijna 4 x zoveel esdoorn sap nodig, deze siroop kan dan ook wat aan de prijzige kant zijn om deze reden.

Maple syrup is een donkerbruine, licht stroperige siroop die vaak te vinden is in een extravagante fles. In de vorm van een esdoorn blad bijvoorbeeld. Voordat het esdoorn sap wordt gevormd tot de lekkere siroop die wij kennen als maple syrup, ziet het eruit als water.

De siroop is, ongeopend, praktisch oneindig lang houdbaar. Maar ook wanneer je de fles geopend hebt kan je het, in de koelkast, heel lang bewaren. Wanneer je niet zeker bent of je de siroop na lange tijd nog wil gebruiken, kan je de siroop op een middelgroot vuur zetten voor een paar minuten om zo de bacteriën te doden.

Er bestaan een paar kwaliteitsgradaties als het op maple syrup aankomt; A tot C volgens het Amerikaanse systeem of 1 tot 3 volgens het Canadese systeem. Hoe hoger de gradatie, hoe donkerder en karamelachtiger de smaak van de siroop.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst inspiratie: culy.nl

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Gastenregistratie, bespaar tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Sinds 10 augustus is het...

Het wordt weer winterterras-tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app De regels voor een winterterras...
Advertisment

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!