fbpx

Voutje bedankt! – Menukaart

Download de TIPPR-app?

Tijdens het runnen van een horecazaak heb je veel dingen aan je hoofd. Dat zorgt ervoor dat sommige zaken misschien wel over het hoofd worden gezien.



Iets waar je juist zorgvuldig mee om moet gaan is de menukaart en de spelling daarvan. Dit geef je aan al jouw gasten en moet dus tot in de puntjes verzorgd zijn. Besteed hier daarom veel aandacht aan.

Puntjes op de i

Een foutje op de menukaart lijkt onschuldig maar straalt slordigheid uit. Gasten vinden het niet professioneel overkomen en vragen zich af of er ook bij andere vlakken van service weinig aandacht wordt geschonken; maakt het restaurant wel schoon of zijn ze dan ook te snel tevreden? Daarom zijn juist de puntjes op de ‘i’ ontzettend belangrijk. 

Veel gemaakte fouten:
  • Capuccino. Let op bij de spelling van gerechten met dubbele letters. De juiste spelling van cappuccino is op deze manier. 
  • Advocado. Advocaat wordt vaak verward met deze groente. De juiste spelling is avocado.
  • Alïoli. Het is ook verwarrend met zoveel klinkers bij elkaar. Aïoli spel je in de Nederlandse taal op deze manier. In andere talen zijn wel andere spellingsmanieren mogelijk.  
  • Yakatori. Veel mensen zullen het wel uitspreken op deze manier, maar het wordt als Yakitori geschreven. 
  • Slibtong. Sliptong spel je zo. Deze vissoort “slipt” makkelijk door de vissersnetten en daarom spel je het met een ‘p’. 
  • Panini of panini’s? In het Italiaans is één broodje een panino. En meerdere broodjes zijn panini. Panini’s bestaat dus in het Italiaans officieel niet. In Nederland zijn er echter twee meervoudsvormen mogelijk. Kijk daarom goed welke je wil gebruiken.

Heb je deze woorden gecheckt maar ben je toch benieuwd of er meer fouten op jouw menukaart aanwezig zijn? Doe nu de check

In één keer een goede menukaart laten afdrukken, bespaart geld en energie. Heb je een foutje in je menu dan wil je toch al je menu’s weer opnieuw laten doen en dat kost geld. 

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.