fbpx

Vegetarische barbecue

Een dagje zonder vlees spaart het klimaat want de productie van vlees kost veel energie. Met lekkere vegetarische barbecue recepten houd je ook op een mooie zomerse dag eenvoudig rekening met het milieu en worden je gasten alsnog verrast met een heerlijke maaltijd.

Download de TIPPR-app?



Producten met folie

  1. Dichtgevouwen foliepakketjes met gekruide tofu, plakjes courgette, aubergine, repen paprika en uiringen, met wat zout, verse tijm of rozemarijn erover en een flinke scheut olijfolie.
  2. Oosterse groentepakketjes: maak foliepakketjes met bijvoorbeeld taugé, halve kerstomaatjes, paprikarepen, en kort gekookte sperzieboontjes en/of repen spitskool; een scheutje ketjap en sesamolie erdoor en een eventueel handje (cashew)noten erbij. Serveren met lekkere pindasaus en brood.

Producten met spiesjes

  1. Spiesjes van champignons, reepjes paprika en ui
    Marineer de champignons minimaal 2 uur in een marinade van sojasaus of ketjap, een scheutje zonnebloem- of sesamolie, gehakt knoflookteentje en eventueel wat geraspte gember of een scheutje gembersiroop. Laat ze goed uitlekken voordat je ze aan de spiesjes steekt.

2.Groentespiesjes
Neem cherry-tomaatjes, stukken ui, aubergine en courgette, paddestoelen, mini-maïskolfjes, kort gekookte krielaardappeltjes of wortelplakken, en steek ze aan spiesjes; bestrijk ze met olie en dan rondom roosteren.

Bron: Milieu Centraal

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.