fbpx

Vegan vis it is

Vleesvervangers zijn er al een tijdje, maar hoe zit het met de plantaardige varianten van vis? We zien het steeds meer opkomen: de veganistische restaurants. Nu ook de vegan sushi restaurants.

Download de TIPPR-app?



We horen je denken sushi met avocado en komkommer is toch al vegan? Ja dat klopt, maar er zijn nog talloze andere opties. Verschillende plekken verkopen nu ook volledig plantaardige sushi waarbij er dus alternatieven zijn voor tonijn of zalm.

De Vegan Junkfood Bar heeft naast vele vleesvervangde opties ook visvervangers. Ze hebben onder andere vegan sashimi, calamari en garnalen. 

Nu verkopen dus veel vegan sushi bars visvervangers. Een visvervanger is dus als het ware een nepvis en over de smaak valt te twisten.

Vlees- en viseters zijn vaak sceptisch over plantaardige vervangers waar aan de andere kant vegetarische en veganistische gasten wel degelijk tevreden zijn over de kwaliteit en de smaak.

Het is daarom erg belangrijk om in te spelen op de trend van plantaardig consumeren om zo de vega(n) doelgroep aan te spreken.

Asa Vegan Sushi heeft hier wat op bedacht. In plaats van (vegan) tonijn gebruiken zij gemarineerde rode paprika. Qua looks lijkt het zo nog op de traditionele tonijn Nigiri. 

Ook speelt Plant Based Sushi hierop in door vegan sushi met rode biet, gekarameliseerde ui,  zoetzure tempeh, mango en miso te maken. 

Het smaakt dan niet naar vis, maar brengt wel het gevoel van goede sushi over omdat het wel lekker is. Op deze manier heb je geen nepvis of visvervangers nodig, maar gebruik je alternatieven om toch aan de looks van de traditionele sushi te voldoen. 

Zeewier in veganistische opties voor vis

Vegan vis wordt gemaakt van onder andere water, tapiocazetmeel en zeewier. De smaak zal nooit precies hetzelfde zijn als echte vis. Waar smaakt het dan wel naar? 

In visvervangers wordt zeewier gebruikt. Zeewier is plantaardig en varieert in smaak, afhankelijk van de omstandigheden waar het gegroeid is.

Umami is de vijfde smaak in ons smaakpalet en dat is wat de smaak omschrijft. Het is een ziltige/zoute smaak en past daarom goed als visvervanger. 

Buiten dat het een geschikte visvervanger is, is het ook een gezond alternatief. Het bevat weinig vet en veel vezels en mineralen.  

Heb jij sushi op de kaart? Kijk eens naar de mogelijkheden om hier een alternatieven naast op de kaart te zetten. Zo spreek je ook de vega(n) doelgroep aan om bij jou (sushi) te komen eten!

Foto credits: Asa Vegan sushi

Lees hier alles over flexitarians, vegetariërs of veganisten.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg