fbpx

The Sun is Coming !

[rev_slider alias=”horeca”]

 

Voorbereiding op het terrassenseizoen;

In veel gemeenten gaat het terrassenseizoen al van start omdat de zon al doorbreekt. Ondanks het soms nog koud is, en je dit bijna niet voor kunt stellen in februari, is het toch erg belangrijk alvast de goede voorbereidingen te treffen en je team klaar te stomen voor het geval je hele terras over een paar weekjes helemaal volstroomt!

Een paar tips voor een goede voorbereiding zijn ten eerst een goed plan te maken voor het terras, de opstelling en een duidelijke plattegrond met tafelnummers zodat niemand in de war kan raken.

Daarnaast is het een goed idee om een servicekit samen te stellen om je gasten dat stukje extra service te bieden, ook al is je terras bomvol en lijken jullie het mega druk te hebben.

Voorbeelden om je gasten extra te verrassen op het terras zijn bijvoorbeeld het aanbieden van een servicekit met Powerbanks om gastentelefoons op te laden, Zonnebrandcrème, zonnebril-poetsdoekjes en noem maar op. Je kunt het zo gek nog niet bedenken.  Ook leuke bezigheden voor kinderen zoals kleurplaten, stiften en potloden of buitenspeel atributen kunnen je die extra credits geven en je gasten komen graag terug!

Maar hoe moet je deze kostbare vierkante meter alleen optimaal gebruiken. De gemiddelde ruimte die je per gast neemt is afhankelijk van je concept. Het gemiddelde is 1,25m2 per gast. Je zou onderstaande stelregels kunnen handhaven:

1,00 m2

  • korte zit zonder armleuningen
  • compacte setjes
  • kleine tafels
  • krukken en statafels

1,50 m2

  • royale zit met armleuningen
  • comfortabele setjes
  • ruimte op tafel
  • lounge-sets

 

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld TERRAS in en druk op opslaan. De artikels over het Terras verschijnen in je scherm.

 

 


 

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.