fbpx

Tafeltje dekje: Perfecte gedekte tafel

Als gastheer of -vrouw wordt er van je verwacht dat je weet hoe de tafel gedekt moet zijn. Daarom een kleine verzameling TIPPS, om de tafel perfect te dekken.

Download de TIPPR-app?TIPP 1: De vorken liggen links, en de messen rechts van het bord. De lepels liggen rechts van het mes. (maar dat wist je natuurlijk al)

TIPP 2: Het bestek leg je van buiten naar binnen neer. Dat wil zeggen, serveer je als eerst soep, dan ligt de soeplepel aan de buitenkant van het bestek.

TIPP 3: Het servet leg je links van het bord, onder de vorken, of op het onderbord.

TIPP 4: Het broodbordje staat linksboven met het botermes erop. Mocht je geen botermes hebben, kun je een gewoon mesje rechts van het mes leggen. Als de boter in dat geval al op tafel staat of met de eerste gang wordt geserveerd, dan ligt het mesje helemaal rechts van al het bestek.

TIPP 5: Dessertbestek mag je zowel boven het bord leggen, als met het nagerecht links en rechts van het bord neerleggen. Het is gebruikelijk om zowel een dessertlepel als –vork te gebruiken. Tenzij je natuurlijk alleen ijs eet, dan is een lepel voldoende.

TIPP 6: Glazen zet je rechtsboven: aan de binnenkant het waterglas, precies boven de messen.

TIPP 7: Digestiefglazen zet je pas na afloop van de maaltijd op tafel. Glazen voor dessertwijn zet je op tafel wanneer je het dessert serveert.

TIPP 8: Koffie- en theeservies zet je pas na het nagerecht op tafel. Vergeet de schotels en de lepeltjes niet!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

De Sangre van Luigi Bosca – Walraven Sax

Als we praten over wijnen die zich richten op restaurants & gastronomie, hebben we het over De Sangre, dé nieuwe wijnen van het Argentijnse...

Droog & Veilig Bezorgen ? – Carver

Bezorgen wordt nog makkelijker met de 100% elektrische Cargo. Een wendbaar, duurzaam en comfortabel alternatief voor bezorgscooters- en auto's. Tegelijkertijd is het een reclamebord...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.