fbpx

Steak tartare x 2

Wij hebben twee steak tartare gerechten waar jij jouw gasten mee kan verrassen. De ene is het traditionele recept met kwartelei. De ander is van rivierkreeft en tonijn. Lees snel verder!

Download de TIPPR-app?



Steak tartare met kwartelei

Een ware klassieker die – mits hij goed bereid is – nooit teleurstelt. Net als een hoop klassiekers kun je er ook een leuke twist aan geven. Zo ook bij deze steak tartare van restaurant South of Houston in Den Haag.

Wat heb je nodig?
  • 320 g runderhaas
  • 45 g ketchup
  • 22 g mayonaise (hellmans)
  • 20 g Dijonmosterd
  • 7 g worchester saus
  • 8 g gehakte kappertjes
  • 16 g gesnipperde sjalot
  • 3 g witte peper uit de molen
  • 3 g zout
  • 4 g gehakte krulpeterselie
  • 4 kwarteleitjes
  • Tabasco naar smaak
Hoe maak je dit?
  1. Snijd de runderhaas in dunne plakken van ½ cm breed. Maak van deze plakken repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe ze in een kom. Voeg de ketchup, mayonaise, mosterd en worchestersaus toe en meng dit tot een homogene massa.
  2. Voeg vervolgens de sjalot, kappertjes en gehakte peterselie toe en meng dit kort door het vlees. Breng het op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat tabasco toe voor wat pit.
  3. Portioneer in porties van 90 gram en dresseer in een steker.
  4. Verwijder van het kwarteleitje de bolle kant en scheid hiervan het eiwit, plaats de dooier terug in de schaal en garneer hiermee het vlees.

Recept credits: Restaurant South of Houston / Foto credits: Elle Eten

Steak tartare van tonijn en rivierkreeft

Net als een hoop klassiekers kun je er ook een leuke twist aan geven. Zo ook bij deze steak tartare van tonijn en rivierkreeft.

Wat heb je nodig?
  • 5 el mayonaise
  • 1 zakje rucola
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 1/2 bosje Bieslook, fijngesneden
  • 200 g verse albacore-tonijn, of neem evt horsmakreel
  • 1el olijfolie
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 1 bakje sango sprouts (paarse radijskiemen)
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
    Extra: steekringen in 2 maten, spuitflacon
Hoe maak je dit?
  1. Doe 4 el mayonaise in een maatbeker en pureer er met een staafmixer de rucola doorheen. Breng op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon.
  2. Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering, snij de rest klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper.
  3. Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng citroensap-, rasp en de fijngehakte koriander.
  5. Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan.
  6. Leg de tweede, kleinere steekring op de tartaar en schep hier een beetje van het citroen-koriandermengsel op. Verwijder nu beide ringen.
  7. Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Garneer met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
Steak tartare van tonijn en rivierkreeftjes
Steak Tartare van tonijn en rivierkreeftjes

Fotografie: Carlfried Verwaayen / Styling: Evelien Reich /

Recept credits: Kookclub Mon Chou Chous / Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tapmachine

Jägermeister In de horeca is het bieden van een experience belangrijker dan ooit! Wil je jouw gasten de lekkerste ijskoude Jägemeister serveren en ook nog...

Jägermeister Mule

Jägermeister From the clubs of Berlin to the living rooms of Netherlands; The Jägermeister Mule.Hoe? Simpel:Jägermeisterginger beerijsgeplette limoenTop 'm af met komkommer en limoen als...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg