fbpx

Serveer je diner als lunch!

We begrijpen dat de nieuwe maatregelen hard zijn aangekomen en denken daarom graag met de horeca mee. Door de nieuwe sluitingstijden is er minder plek voor mensen om uiteten te gaan.

Maar, lunchen kan natuurlijk nog steeds! En wat nou als je het diner naar de lunch haalt. Meer mensen werken thuis en zo kunnen zij in plaats van op werk lunchen nu ergens heen gaan voor de lunch.

Dit artikel verder lezen in de app?In Nederland is het normaal dat we een koud bolletje kaas bij de lunch eten, terwijl er in andere landen juist in de middag warm gegeten wordt. Vroeger was het daarentegen wel heel normaal, dat er rond de middag een maaltijd met vlees, aardappel en groente op tafel stond. Je ziet dit de afgelopen weer vaker op de kaart staan, warme maaltijden. Naast een broodje ei of een soepje, zie je ook pasta’s of flamkuchen op de kaart verschijnen.

En waarom zouden we ook geen warme maaltijd eten tijdens de lunch? Met het weer van afgelopen tijd, is een warme lunch niet verkeerd. En daarnaast heeft een warme lunch best wat voordelen. Zo zitten er vaak minder suikers in een warme maaltijd en eet je snel meer groentes dan bij een koude lunch, wat bijdraagt aan een gezond eetpatroon.

Hoe zorg je voor de juiste voedingstoffen in de lunch-maaltijd? We hebben een aantal tips gevonden om je warme maaltijden wat gezonder te maken. Zodat je je gasten een gezonde en warme lunch kan bieden, waardoor ze erna weer hard aan het werk kunnen gaan en geen last meer hebben van trek later op de dag.

Door je gasten een gezonde en warme lunch aan te bieden geef je hen de mogelijkheid om toch nog even de deur uit te kunnen gaan en, op deze manier de hele dag door van jullie heerlijke gerechten kunnen genieten!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.