fbpx

Revival van de croissant!

Een lekker ontbijt voor je gasten of een broodje to go. Vanaf het moment dat je opent draait het erom dat je je gast verleidt, verrast en de tijd neemt om ze te verwennen. Hierbij kan je denken aan croissantjes. Er is tegenwoordig namelijk veel meer dan hét klassieke croissantje.

Download de TIPPR-app?



Croissantjes vallen onder viennoiserie. Dit zijn zoete broodjes in allerlei soorten en vormen voor bij het ontbijt of de koffie. Door de heerlijke geuren, de mooie uitziende croissantjes, wek je geuren op en stimuleer je de verkoop.

Geschiedenis croissants

In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt, is de croissant van oorsprong niet Frans. Het kent zijn oorsprong in Oostenrijk, om precies te zijn in Wenen. Na de oorlog besloten de bakkers daar een speciaal luxe broodje te bakken.

Zo ontstond de croissant, die pas 300 jaar later in Frankrijk terechtkwam. Marie-Antoinette bracht de ‘viennoiseries‘ mee naar Frankrijk in de 18e eeuw. In 1853 wordt de croissant voor het eerst in boeken benoemd als luxe brood. In 1869 was de croissant dusdanig ingeburgerd dat het een normaal ontbijt is geworden.

Er bestaan inmiddels veel soorten croissants. We kennen allemaal de klassiekers:

  • De ronde, gebogen en rechte croissant van roomboter;
  • De ham-kaascroissant: gevuld met ham en kaas;
  • De kaascroissant: gevuld met kaas;
  • De chocolade croissant: stukjes chocolade zijn meegebakken in de croissant.

Tegenwoordig zijn er zoveel meer vernieuwde croissants om je gasten te verrassen.

Gevarieerde toppings

Er bestaan verschillende toppings die je op de croissants kunt toevoegen. Denk hierbij aan:

  • Laagje suiker
  • Fruit toppings: granen, pitten, zaden, fruit
  • Karamel, aardbeien of chocolade laag
  • Crumbled speculoos of oreo
  • Gekleurde degen: het deeg heeft hierbij 2 smaken (bv. chocolade en aardbei)

Vullingen

Je croissantje bakken met of zonder vulling? De klassiekers blijven het goed doen maar toch is er verder nagedacht. Het aantal vullingen is inmiddels zo groot geworden. Je kunt het gek genoeg niet bedenken of het kan. Van vleeswaren tot fruit en van amandelen tot honing. Denk creatief, een aantal voorbeelden:

  • Framboos
  • Mango
  • Vanille
  • Kokos
  • Gember
  • Gehakt
  • Parmaham
  • Blauwe bessen
  • Kersen
  • Etc.

De mini’s van croissantjes worden ook steeds populairder. Promoot ze op social media voor to go of zet ze bij je kassa. Zo verleid je je klanten tot aankoop. Daarnaast zijn er ook voordelen van de mini’s:

  • Minder calorieën
  • Snel om mee te nemen
  • Leuk om te delen of bij de koffie

Door de week hebben veel gasten overdag minder tijd. Hoe leuk om zelfs dan je gasten te verrassen met een heerlijk croissantje to go!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.