fbpx

Preventie: Coronavirus in de Horeca?

Het menselijke Coronavirus komt overal ter wereld voor. Coronavirussen bij mensen veroorzaken meestal milde tot matige ziekten. Van twee nieuwere menselijke Coronavirussen, MERS-CoV en SARS-CoV, is bekend dat ze ernstige ziekten veroorzaken. Hoe moet je hier in de horeca mee omgaan?

Klinische tekenen en symptomen omvatten koorts en symptomen van aandoeningen van de lagere luchtwegen (bijv. Hoesten, kortademigheid) en varieert van milde tot ernstige ziekte.

Standaardaanbevelingen om verspreiding van infecties te voorkomen zijn onder andere:

– Regelmatig handen wassen
– Bedekken van mond en neus bij hoesten en niezen
– Vlees en eieren grondig koken
– Vermijd nauw contact met iemand die symptomen van ademhalingsaandoeningen vertoont, zoals hoesten en niezen
– Schoonhouden van oppervlakte

Door je handen routinematig te wassen met zeep en water of met behulp van op alcohol gebaseerde handrubber (ABHR) is een van de beste manieren om de overdracht van opkomende ziekteverwekkers te voorkomen. Producten die hier goed voor gebruikt kunnen worden zijn Epicare Des of Epicare 5c.

Effectieve oppervlakte-desinfectiemiddelen zijn Sirafan Speed, Desguard 20, Oasis Pro 20 Premium, KitchenPro Oxywipes S

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.