fbpx

Plantaardig: seitan vs tempeh – BUMI

Als horecaondernemer zet je gerechten op de menukaart waarvan je zeker weet dat het goed in de smaak valt bij je gasten. Echter blijkt uit het Trendrapport dat 80% van de Nederlanders behoefte heeft aan meer plantaardige producten in de horeca.

Heb jij weleens gehoord van seitan en tempeh en weet je wat het verschil hier tussen is?

Download de TIPPR-app?



Wat is seitan?

Seitan is een eiwitrijke lekkernij op basis van tarwe. Seitan staat bekend om haar vleesachtige structuur waardoor het een goed alternatief is voor veel gerechten die vlees bevatten. Chinese Boeddhisten aten 1000 jaar geleden al seitan, maar deze gewoonte is nooit overgebracht naar Europa.  

De pulled seitan van BUMI is ready-to-eat, wat betekent dat het zowel koud als warm gegeten kan worden. Wanneer je het warm wil eten hoeft het alleen even kort verwarmd te worden in de pan. Hieronder staan drie gerecht suggesties waaraan je de seitan kan toevoegen.

  • Vegan tortilla’s
  • Vegan rendang
  • Vegan gyros

De BUMI seitan is gemaakt van tarwe, pastinaak, tomatenpuree, ui, appelazijn, groentebouillon en diverse specerijen.

Wat is tempeh?

Lupine is een peulvrucht die veel eiwitten bevat en op veel plekken in Europa groeit. Dit betekent dus ook dat lupinebonen een duurzaam alternatief zijn voor de peulvruchten die we vaak uit de windstreken halen aan de andere kant van de wereld.

Tempeh vindt haar oorsprong in Indonesië en is ontstaan uit gekookte sojabonen die werden bewaard in bananenbladeren. BUMI betekent aarde in het Indonesisch en het is een eerbetoon aan alles wat uit de bodem groeit.

De tempeh is beschikbaar in drie varianten:

  • Aziatisch gekruid: deze klassieke receptuur is geschikt voor elk Aziatisch gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere curry of een roerbakgerecht.
  • Indiaas gekruid: de Indiaas gekruide tempeh maakt van elk gerecht een feestje!
  • Mexicaans gekruid: voeg de Mexicaans gekruide tempeh toe aan je taco’s, maar de tempeh is ook zeker geschikt als vervanger van gehakt.

Tempeh gemaakt van lupinebonen klinkt voor jou misschien niet zo smakelijk, maar dat is het weldegelijk. Ze geven namelijk een nootachtige, lichtzoete smaak aan de tempeh en de tempeh krijgt er zelfs een stevige bite door.

Het voordeel van de BUMI tempeh is dat alles al gemarineerd én gebakken is. Appeltje eitje dus! Daarnaast kun je de tempeh op twee manieren bereiden, namelijk door de tempeh even te verwarmen in de pan of direct te gebruiken in bijvoorbeeld een lekkere salade.

Visie van BUMI

Florian en Daan, oprichters van BUMI, misten als consument plantaardige producten die zowel smaakvol, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Daarom besloten zij het heft in eigen hand te nemen en het plantaardige voedingsmerk BUMI op te richten.

BUMI wil samen met de koks onze aarde gezond houden door voedzame en duurzame producten te maken waar je een heel lekker, maar eenvoudig gerecht mee kunt maken.

Niet te lang in de keuken willen staan, maar wel lekker en plantaardig eten? Kies voor BUMI!

Voor meer informatie, klik hier of mail naar contact@bumi.nl

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.