fbpx

Plantaardig/vegan goedkoper of duurder?

In de koffietentjes zie je dat plantaardige, vegan dranken zoals haver-, amandel- en sojamelk duurder zijn. Dit is mede het gevolg doordat zuivel gesubsidieerd is waardoor een cappuccino goedkoper aangeboden kan worden. Zouden Vega varianten van producten niet eigenlijk goedkoper moeten zijn?

Download de TIPPR-app?



De afzet van Vega neemt toe waardoor de producen goedkoper worden. Daarnaast ontmoedigt de hogere prijs milieubewust gedrag. Voor koemelk is de CO2 uitstoot drie keer hoger en het landgebruik 10 keer groter. Anderzijds is het meestal wel een lokaal product en is altijd de vraag waar de Vega variant vandaan komen moeilijk te achterhalen.

In de koffiewereld zie je daarom al dat de Vega toeslag aan het verdwijnen is. Voornamelijk omdat ondernemers het gevoel hebben dat het niet klopt en niet meer uit te leggen is aan je gasten.

Doe als ondernemer eens een vergelijking met de prijzen van je reguliere producten & Vega producten. Als de Vega variant concurrerend is dan zou je op basis van de prijs zelfs de vraag kunnen laten toenemen of combineren. Stel dat je Vegan Mayonaise even goed smaakt als je reguliere Mayonaise kan je beter overstappen naar je Vegan variant in plaats van twee varianten te hanteren.

Gebruik de TIPPR app voor meer inspiratie, klik hier of lees hier meer over in het Trendrapport 2022

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.