fbpx

Omniroast

Traditiegetrouw zijn er koffiezaken met filter – en espressobranding. Maar tegenwoordig zien we ook branders die aan Omniroast doen.

Een manier waarbij de koffie zo gebrand wordt dat het gebrouwen kan worden voor elke zetmethode, filter- of espresso koffie.

De traditionele wijze vraagt dat de koffie op een specifieke manier gebrand wordt, aangepast aan de brouwmethode.

Dit artikel verder lezen in de app?Het uitgangspunt hier is dat de beste smaken gemaakt worden door een balans te vinden tussen lichte – of donkere branding en niet per se door één van de twee. Ongeacht de zetmethode kan je met Omniroast het beste uit je koffie halen.

Daarnaast vermindert Omniroast het koffieoverschot probleem, het is niet meer nodig om in te schatten hoeveel filter of espresso je gaat verkopen.

De koffies die hier het meest geschikt voor zijn hebben subtiele smaken en een hoge aciditeit, met een oorsprong uit bijvoorbeeld Ethiopië of Midden-Amerika. Dit zijn koffie met notige smaken, hints van chocolade en over het algemeen een beetje zoetig.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credit: amsterdamcoffeefestival.com

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.