fbpx

NoLo-trend, no or low alcohol.

Al eens van de term ’nolo’ gehoord? Het klinkt misschien als de zoveelste onzinnige hype, maar het tegendeel is waar. Heb jij al een Mocktail op de kaart?

Nolo, oftewel ’no or low alcohol’ is een levensstijl die steeds meer gasten omarmen. Over het nieuwe drinken. Van collega’s die een alcoholvrije periode inlassen tot vrienden die in de horeca na een biertje op een alcoholvrije variant overstappen.

Dit artikel verder lezen in de app?



De Nederlander doet massaal z’n best om zo gezond mogelijk te leven: voldoende bewegen, goed eten, niet roken. Minder of helemaal niet meer drinken, oftewel ’nolo’, hoort daar ook bij.”

In de horeca laten gasten ook steeds vaker een drank staan. „Vroeger was een gast een sulletje als hij in de horeca een colaatje bestelde. Nu is het bijna stoer als een gast zegt dat hij niet drinkt omdat hij de volgende ochtend fris en fruitig wilt zijn. Daarmee geef je bovendien aan dat je ook zonder drank een leuke avond kunnen hebben.”

De nolo-trend zowel onder jongeren als ouderen populair is. Veel twintigers en dertigers gaan naar hippe sportscholen, willen gezond eten drinken, een fit lijf en een gezonde geest. Alcohol past niet in dat plaatje. Voor veel ouderen geldt dat zij zich realiseren dat ze een dagje ouder worden en dus goed voor hun lichaam moeten zorgen.

Speel daarom in op deze NoLo-trend en zet ook bier en wijn op de kaart met een lager alcoholpercentage of maak een Virgin Cocktail of ook wel een Cocktail

Trend credit: Trendwatcher Vincent van Dijk
Tekst Credit: Telegraaf

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.