fbpx

NoLo-trend, no or low alcohol. Al een Mocktail op de kaart?

Dit artikel verder lezen in de app?Al eens van de term ’nolo’ gehoord? Het klinkt misschien als de zoveelste onzinnige hype, maar het tegendeel is waar. Nolo, oftewel ’no or low alcohol’ is een levensstijl die steeds meer gasten omarmen. Over het nieuwe drinken. Van collega’s die een alcoholvrije periode inlassen tot vrienden die in de horeca na een biertje op een alcoholvrije variant overstappen.

De Nederlander doet massaal z’n best om zo gezond mogelijk te leven: voldoende bewegen, goed eten, niet roken. Minder of helemaal niet meer drinken, oftewel ’nolo’, hoort daar ook bij.”

In de horeca laten gasten ook steeds vaker een drank staan. „Vroeger was een gast een sulletje als hij in de horeca een colaatje bestelde. Nu is het bijna stoer als een gast zegt dat hij niet drinkt omdat hij de volgende ochtend fris en fruitig wilt zijn. Daarmee geef je bovendien aan dat je ook zonder drank een leuke avond kunnen hebben.”

De nolo-trend zowel onder jongeren als ouderen populair is. Veel twintigers en dertigers gaan naar hippe sportscholen, willen gezond eten drinken, een fit lijf en een gezonde geest. Alcohol past niet in dat plaatje. Voor veel ouderen geldt dat zij zich realiseren dat ze een dagje ouder worden en dus goed voor hun lichaam moeten zorgen.

Speel daarom in op deze NoLo-trend en zet ook bier en wijn op de kaart met een lager alcoholpercentage of maak een Virgin Cocktail of ook wel een Cocktail

Trend credit: Trendwatcher Vincent van Dijk
Tekst Credit: Telegraaf

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Verliefd op extra omzet?

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Over minder dan een maand...

Vier TIPPs om kosten te besparen!

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Het afgelopen jaar heeft veel...
Advertisment

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!