fbpx

no waste dag

Waste is een breed begrip dus denk aan bedrijfseconomische redenen: kostenbesparing, efficiency, milieuredenen, bijdrage verlaging uitstoot CO2, pr-redenen, maatschappelijke verantwoording maar ook HR-redenen zoals motiverend werkgeverschap.

De No Waste dag zal jaarlijks herhaald worden op de 3e donderdag van november om jaarlijks waste te besparen, invite only. De kick-off op 17 november 2022 was de eerste editie en de aanwezigen waren onderdeel van een nieuwe beweging.

Van eten vernietigen gaat mijn bloed koken

– Colin Westerwoudt –
JFK card, no waste dag

De no waste dag is GEEN losstaand evenement maar onderdeel van de no waste challenge, no waste programma en werkt met no waste consultancy.

Met de no waste challenge creëren we bewustzijn en stimuleren we bedrijven om te innoveren op het gebied van de volgende drie werkvelden:

  • no time to waste
  • no food to waste
  • no money to waste

Deze no waste beweging willen we in gang zetten door o.a. gamechangers hun ervaringen te laten delen. De kennis van de gamechangers (zoals Topchef Peter Lute maar ook bedrijven zoals AON, Philip Morris en Manpower) moet een inspiratie zijn om de no waste transitie te activeren.

Door het delen van deze ervaringen en het samenbrengen van verschillende partijen willen we de markt bewegen om in actie te komen.

Eerste editie no waste dag

Op donderdag 17 november vond de eerste editie van de no waste dag plaats. Tijdens deze avond kwamen beïnvloeders uit de foodservice markt bij elkaar om gezamenlijk na te denken over de oplossing om voedselverspilling tegen te gaan.

Hieronder een kleine impressie van de avond.

The Valley Amsterdam - TIPPR
The Valley Amsterdam

The Valley Amsterdam

De No Waste Day vond plaats op een unieke, nieuwe locatie. Een natuur inclusief gebouw met een groene vallei en een verticaal boslandschap: The Valley op de Zuidas bij restaurant GREEN op de 26ste verdieping.

  • Adres GREEN gastrobar: entree via Molteni store op begane grond, Beethovenstraat 305, 26ste verdieping, 1083 HK Amsterdam

GREEN Gastrobar is het hoogste restaurant van Amsterdam met een skybar en skyrooms op de 2 bovenste verdiepingen van The Valley. Het adembenemende uitzicht over Amsterdam in combinatie met de groene visie van Topchef Peter Lute is slecht toegankelijk voor 50 deelnemers die een persoonlijke invite hebben ontvangen en tevens een verschil kunnen maken.

Peter Lute is uitgenodigd om te deel te nemen aan dit event door zijn GROENE visie. De komende 2 jaar bouwt hij in de Noordoostpolder een duurzame en zelfvoorzienende moderne boerderij waar een groot deel van de ingrediënten voor zijn restaurants wordt geteeld.

no waste = purpose + performance

Bereikbaarheid

De locatie, GREEN Gastrobar was geselecteerd op basis van het klimaat neutrale karakter van het ge- bouw, centrale ligging t.o.v. het openbare vervoer, de A10 en de groene visie van Peter Lute. De no waste locatie bevindt zich in de Noord Atrium, dit is de hoogte toren en staat het dichtste bij de A10.

Auto: Onder The Valley bevindt zich een parkeergarage die bereikbaar is via de Beethovenstraat. Neem de uitgang van de Noord Atrium en via het trappenhuis loop je naar buiten waar de ingang van de Molteni store zich aan de rechterkant bevindt.
Openbaar Vervoer: The Valley bevindt zich op loopafstand van station Amsterdam Zuid en is te vinden achter het Hoofdkantoor van ABN AMRO aan de oost kant.

Download de TIPPR-app?



Gebruik de TIPPR app voor meer inspiratie, klik hier of vind meer tips in het Trendrapport 2022

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.