No or Low Alcohol

[rev_slider alias=”horeca”]

 

 

 

NO/LOW ALCOHOL

Het is alweer tijd voor de goede voornemens. De meeste mensen zijn bezig met het afvallen, stoppen met roken of minderen met alcohol. TIPPR heeft een blog geschreven over no (geen) en low (weinig) alcohol. Je kunt in deze blog meer lezen over 0.0%: mocktail, wijn, sterke drank en bier.

Dry January

Een maand lang niet drinken. Waarom? Nadat gasten veel feestjes hebben gehad in december, willen zij hun lichaam nu detoxen. Dit komt oorspronkelijk uit Engeland via de organisatie Alcohol Concern. Deze campagne was gestart in 2013 en toen deden hier aan 4000 mensen mee. In 2014 groeide dit al door 17000 deelnemers.

De Britten zagen veel voordelen in het minder gebruiken van alcohol. Daarna werd het fenomeen steeds populairder en werd het ook overgenomen in Nederland. De gasten in de horeca zijn zeker in januari extra gemotiveerd om meer No of Low alcohol (NOLO) te drinken. NO/LO betekent geen (no) of weinig (low) alcohol.

Waarom Dry January?

Uit onderzoek van de Universiteit van Sussex blijkt dat 72% van de deelnemers in het half jaar na Dry January, minder alcohol hebben gedronken. Zo zie je dat gasten soms zich na een droge maand, bewust bezig zijn met NO/LO alcohol. Dry January is soms lastig vol te houden, omdat het aanbod nog beperkt is en de omgeving juist wel alcohol drinkt.

Dry January werd oorspronkelijk samen gedaan met je sociale netwerk. Familie, vrienden en kennissen die ook meedoen aan deze uitdaging, verrichten sociale controle. Dit zorgt voor de nodige steun om de maand alcoholvrij door te komen. Ook de media geeft soms een duwtje in de rug met het doorstaan van deze maand. Er is de #dryjanuarychallenge of #ikpas. Zo zijn mensen op sociale media bezig met elkaar steunen met het niet-drinken.

Hoe kan jij als horeca ondernemer hier op inspelen?

Als horeca ondernemer kun je gasten helpen om de droge maand door te komen. Je kunt denken aan het aanbieden van alcoholvrije mocktails, bier, wijn of sterke drank.

0.0% bier wordt steeds populairder. 0.0% wordt gekozen, omdat gasten nog moeten rijden, maar het wordt ook steeds meer vanuit een gezondheidsperspectief gedaan. Dit kan verschillen van blond bier tot donkere bieren. Er zijn ook varianten met Low alcohol van 0.1% en 0.5%. Bijkomend voordeel is dat alcoholvrij bier minder calorieën bevat dan een pils of speciaalbier. Ook heeft het zelfs minder calorieën dan frisdrank.

Daarnaast is er een groter aanbod aan alcoholvrije wijnen. Deze zijn alleen lichter van smaak, maar misschien mag je het zelfs bijna druivensap noemen. Kenmerkend is dat het fruitiger smaakt dan gewone wijn, maar nog steeds bevat het meestal minder suikers. Een glas alcohol vrij wijn bevat ongeveer 20 calorieën. De hoeveelheid alcohol is meestal 0.5%, dit kun je low alcohol noemen.

Tenslotte heb je spirits 0.0%. Je kunt hierbij denken aan een gin & tonic zonder alcohol. Spirits zijn goed te mixen tot een alcoholvrije cocktail. Bekende voorbeelden zijn onder andere Seedlip, Kever Genever, Hooghoudt & Nona June.

Wat is mocktail?

De term mocktail komt van cocktail. De betekenis van het woord cocktail, stamt af van het Maya woord Coctel. Dit doelt op gefermenteerde vruchtensappen. De Spanjaarden namen dit woord mee naar Europa in de 16e eeuw. De term mocktail komt van het woord ‘mock’ uit het Engels, mock betekent namelijk onecht. De mocktail ontstond uit de behoefte van alcoholvrije drank die visueel aantrekkelijk is. We hebben een paar overheerlijke recepten voor jou op een rijtje gezet.

Enkele recepten:

Virgin Moscow Mule

120 ml gember bier alcoholvrij, Limoensap, ijsblokjes, ½ limoen in 2 partjes en een koperen mok.

Strawberry Mojito

Ingredienten: Blikje Finley Mojito, 1 limoen, 10 aardbeien, 15 frambozen, verse munt en ijsblokjes.

Pineapple Express

60 ml Ananassap, 30 ml L’or Espresso, 20 ml Pandan siroop, 20 ml limoensap en gedroogde ananas.

TIP: Alcoholvrije bar 0.020

Dit is een pop-up bar met alleen een alcoholvrije menukaart, die voor een maand open is. Tijdens de maand januari is dit open, aan de Nieuwezijds Kolk. Bar 0.020 heeft verschillende 0.0% dranken. Zo zijn er tien verschillende soorten 0.0% bieren en gin. Ook nodigen ze elke zaterdagavond bierbrouwers en leveranciers uit om proeverijen te doen.

TIP: Alcoholvrije bierkaart Café Frits

Café Frits heeft een alcoholvrije bierkaart, omdat Dry January steeds populairder wordt in Nederland. Je kunt als horeca ondernemer kiezen voor een alcoholvrije bierkaart, omdat sommige gasten op zoek zijn naar dit aanbod. Op de bierkaart zijn onder andere Lowlander 0.0 Wit, Brewdog en Big Drop Stout opgenomen.

Je hebt de TIPPR app nog niet?

Je hebt interesse getoond in de TIPPR app of in een product dat is geregistreerd op de TIPPR app? Je komt op deze pagina omdat je nog één stap moet ondernemen. Namelijk het downloaden van de TIPPR app of het updaten van de app. Indien je deze gedownload hebt komt je in het vervolg direct in de app terecht op het product waarin je geïnteresseerd bent.

Indien je de TIPPR app niet wilt downloaden kun je ook onderstaande formulier invullen en dan zorgen we ervoor dat je geheel vrijblijvend informatie op maat krijg. Exclusief voor en door horeca:

 

 

Laatste artikelen

Wet Arbeidsmarkt in Balans – Nedflex

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Het doel van de WAB...

#SAMENLUNCHCHALLENGE – Flying Dutchmen Cocktails

Trakteer met de #samenlunchchallenge jouw thuiswerkers op een lunch, borrel of diner vanuit de horeca. Bestel nu je cocktails in heel Nederland...
Advertisment

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!