fbpx

DE KRACHT VAN MUZIEK

[rev_slider alias=”toevoegen”]

 

TIP – DE KRACHT VAN MUZIEK: Iedereen houdt van goede muziek. Muziek kan je sfeer en humeur sterk beïnvloeden, maar wat is de goede muziek? In de horeca is muziek erg sfeerbepalend. Met behulp van muziek kun je bepalen hoe je gasten zich voelen en zelfs hoe ze zich gedragen. Natuurlijk zijn er veel genres van muziek en zal je nooit al je gasten tevreden kunnen stellen met de muziekstijl van je zaak. Wel kun je het over het algemeen voor elke gast leuk maken door veel verschillende lijsten te hebben die je op kunt zetten. Zorg bijvoorbeeld dat de muzieklijst voor overdag anders is dan die voor tijdens het diner en weer een andere lijst voor de borrel. Denk aan sfeer verhogende achtergrondmuziek zonder vervelende reclames tijdens het diner of lekkere up tempo beats voor een avondje uit. Investeer tijd in het maken van goede muzieklijsten en blijf regelmatig nieuwe nummers toevoegen. Voor het personeel kan het namelijk ook erg vermoeiend zijn om voor maanden achter elkaar dezelfde nummers te horen. Met een ruim assortiment aan lunch, diner of borrel muzieklijsten kun je ervoor zorgen dat er voor iedereen een gezellig nummertje bij zit. Je hoeft het wiel zeker niet opnieuw uit te vinden dus kijk ook eens naar playlists op Spotify. Maak daarna duidelijke afspraken met je personeel over welke lijsten wanneer gedraaid worden zodat er een consistentie zit in de muziekgenres van jouw bedrijf. Check de tippr.app om meer te lezen over ‘MUZIEK” of lees de blog op www.tippr.nl/blog!

Lees hier meer over op de tippr app:

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld MUZIEK in en druk op opslaan. Alle artikelen over dit artikel verschijnen in je scherm.

 

  

 


 

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.