fbpx

Ranking the stars: Michelinsterren 2021

De culinaire wereld is twee dagen eerder verrast met de nieuwe Michelinsterren van Nederland. Wie zijn de nieuwe Michelin sterrenrestaurants van 2021?

Download de TIPPR-app?



Dit jaar zijn er weer michelinsterren uitgereikt. Naast deze 1,2 of 3 sterren zijn er ook groene sterren uitgereikt. Deze staan voor op de voorgrond van groene en dus duurzame gastronomie.

8 groene sterren

Een groene ster krijgt een restaurant als duurzame onderscheiding. Deze restaurants staan vooraan betreft duurzaamheid en een visie op een betere toekomst. Een ‘normale’ Michelinster is geen vereiste.

* De Librije – Zwolle
* Bolenius – Amsterdam
* Het Seminar – Zenderen
* De Kas – Amsterdam
* Aan Sjuuteeänjd – Schinnen
* Lokaal – Doetinchem
* One – Roermond
* De Nieuwe Winkel – Nijmegen

In onze horeca uitgelicht

* De Kas – Amsterdam
Reden: Dagelijks bezig met verantwoorde toekomst.

* One – Roermond
Reden: De chef heeft een eigen moestuin.

* De Nieuwe Winkel – Nijmegen
Reden: Overwegend plantaardige keuken. Restaurant is eerder verkozen tot beste groenterestaurant.

De 10 nieuwe sterren in Nederland

Twee sterren:

** Brut 172 – Reijmerstok – Hans van Wolde
** Restaurant 212 – Amsterdam – Thomas Groot & Richard van Oostenbrugge

Één ster:

* Daalder – Amsterdam – Dennis Huwaë
* Wils – Amsterdam – Joris Bijdendijk
* Zeezout – Rotterdam – Patrick ‘t Hart
* Kasteel Heemstede – Houten – Ollie Schuiling
* Pieters Restaurant – Bergambacht – Pieter de Ronde
* Tilia – Etten Leur – Carlo Chantrel
* De Nieuwe Winkel – Nijmegen – Emile van der Staak
* Meliefste – Wolphaartsdijk – Thijs Meliefste

Sommelier Award 2021

* Edgaras Razminas – De Lindehof 

Service Award 2021

* Cindy Borger – De Groene Lantaarn 

Young Chef Award

* Alex Haupt – 101 Gowrie

Welke TOPPR’s hebben helaas hun Michelinster ingeleverd?

* &Moshik
Reden: faillissement

* De Karpendonkse Hoeve
Reden: verkocht

* De Zwaan
Reden: verandering van naam & concept. Nieuwe naam ‘Tilia’ heeft wel een ster)

* Lucas Rive
Reden: Overname na overlijden

* Niven
Reden: faillissement

* De Vrienden van Jacob
Reden: gesloten tijdens de pandemie

* De Heer Kocken
Reden: Gestopt

Jaarlijks publiceert Michelin de gids met daarin de (nieuwe) Michelinrestaurants uitgelicht. In 2020 telt Nederland 111 sterrenrestaurants. Sommigen hebben zelfs 2 of 3 sterren. 

Inspecteurs gaan onaangekondigd langs de restaurants en beoordelen deze aan de hand van 5 punten:
  1. Kwaliteit van de producten 
  2. Beheersing van de technieken 
  3. Persoonlijkheid van de keuken 
  4. De consistentie van het restaurant 
  5. Prijs-kwaliteitverhouding 

Het was een gek sterrenjaar. De horeca was beperkt open en daarom konden de Michelinsterren moeilijk beoordeeld worden. De sterren worden uitgereikt op basis van bovenstaande componenten waardoor er geen rekening is gehouden met de afhaalboxen.

Wat als Michelin de restaurants uit had gelicht die de beste afhaalboxen hadden? Had het rijtje er dan anders uitgezien?

Hier had Michelin als steuntje in de rug voor de horeca een speciale melding van kunnen maken. Voor alsnog zijn de sterren beoordeeld zoals elk jaar.

Wat is betekenen de Michelinsterren en wat is het verschil tussen 1,2 of zelfs 3 sterren?

1 Michelinster: De keuken is van hoge kwaliteit en is zeker een stop waard.

2 Michelinsterren: De keuken is van uitstekende kwaliteit en een omweg waard. 

3 Michelinsterren: De keuken is van uitzonderlijke kwaliteit en is een speciale reis op zich. 

Bron: Michelin

Welke restaurants hebben 2 sterren in 2020? 

Welke restaurants hebben 3 sterren in 2020? 

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg