fbpx

Matcha Milkshake

Matcha is niet meer weg te denken en we houden ervan dat er steeds meer creaties worden gemaakt. Nu ook de Matcha Milkshake

Milkshakes zijn sowieso al niet te weerstaan, maar als er ook nog eens een gezondere variant van op de menukaart staat, staan gasten al helemaal te springen om oneindig veel milkshakes drinken?

Download de TIPPR-app?



Hoe maak je een Matcha Milkshake?

Ingrediënten

  • 100 ml ongezoete amandelmelk (een andere ongezoete plantaardige melk kan ook, zoals soja of haver)
  • 2 bolletjes soja-ijs (kokosijs is ook lekker in combinatie met matcha!)
  • Een snufje zout
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel matchapoeder + een beetje voor de garnering

Hoe maak je dit?

  1. Meng eerst de matcha met de melk. Dit zou je het beste met een matchaklopper kunnen doen, maar met een garde kan ook.
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en laat draaien tot het een mooi en luchtig geheel is.
  3. Voeg eventueel naar smaak meer matcha toe – een theelepel is om mee te beginnen, maar misschien vind je een aanweziger matchasmaak lekkerder.
  4. Garneer de milkshake met wat extra matchapoeder en serveer in een groot glas met een rietje.

Recept credits: De groene meisjes

Iced Matcha Latte

Willen je gasten eigenlijk een koude Matcha latte? Dan kan je de normale Matcha Latte ook iced maken!

Doe wat je normaal doet voor een Matcha Latte, alleen schuim de melk korter zodat het alleen ‘foamy’ wordt. Zorg dat je het niet te erg verwarmd. Schenk het in een glas met ijsblokjes of in een To Go cup.

Wil je meer lezen over Matcha en het nieuwe drankje Hojicha? Klik hier!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

8 TIPS – oververhitting van je koeling?

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met hogere temperaturen. Koelinstallaties in de horeca krijgen het moeilijker bij een temperatuur die hoger is...

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.