fbpx

Let the party beGIN: Gin-Tonic

Gin-Tonic is al een aantal jaar een van de populairste drankjes op de menukaart. Verfrissend en ideaal voor de zomer.

Download de TIPPR-app?



Gin-Tonic is makkelijk om te maken en op ieders behoefte aan te passen door middel van de garnering. Alhoewel dit drankje makkelijk te maken is, delen wij wel graag een paar TIPPS die kunnen helpen om dat extra beetje perfectie er uit te halen!

TIPP 1: Copa-glas

Het Copa-glas is het perfecte glas om de Gin-Tonic in te maken. Door de grote opening en de bolheid van het glas zorgt kan de aroma en de smaak zo goed mogelijk beleefd worden.

TIPP 2: Keep it cool

Het beste is om het glas van tevoren al te koelen, maar dit is niet in elke zaak mogelijk. Ook dien je het glas flink te vullen met ijsklontjes, want een koude Gin-Tonic komt zo het beste tot zijn recht.

Om het nog gezelliger er uit te laten zien, kun je ijsklontjes maken met al wat fruit erin. Of lees hier hoe je jouw cocktails kan personaliseren.

TIPP 3: Let the evening beGIN

Verdiep je in de soorten gin. Er zijn ontzettend veel soorten gin en er blijven alsmaar nieuwe bij komen. Je hebt kruidige gin, florale gin, zachte gin, wat heftigere gin, enzovoort.

Ga eens een avondje lekker op zoek naar alle smaken en ontdek wat er allemaal is en welke smaken goed werken bij welke tonic. In Amsterdam is eens per jaar het gin festival, waar allerlei bekende en nieuwe gins gepresenteerd worden. Ideaal om te verkennen!

TIPP 4: Make it pretty, make it tasteful

De garnering maakt een drankje persoonlijk. Je kunt hiermee een eigen twist aan de Gin-Tonic geven. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met de gin.

Limoen maakt een gin wat frisser en rozemarijn maakt het weer wat kruidiger. Proef goed wat werkt en verdiep je hierin.

TIPP 5: De juiste tonic

Er komen steeds meer tonics op de markt, maar de meest gebruikte blijft toch wel de Fever-Tree. De meeste flesjes tonic komen met een inhoud van 200ml, zodat het precies genoeg is voor een single serve. Deze combinaties doen het in ieder geval altijd goed:

  • Napue Gin met Thomas Henry tonic
  • Plymouth Gin met Aqua Monaco tonic
  • The Botanist 22 Gin met Indi tonic
  • Tanqueray No. TEN gin met Fever-Tree Mediterranean tonic

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg