fbpx

Kook met restjes brood!

Weggooien is zonde, dus kook met restjes. Oud brood is bijvoorbeeld perfect voor wentelteefjes en Panzanella. Lees hier de recepten!

Download de TIPPR-app?



Koken met restjes klinkt misschien een beetje gek. Je wilt jouw gasten immers de meest verse producten serveren. Wist je dat wentelteefjes het beste bereid worden met oud brood? Net als kaasfondue bijvoorbeeld!

Daarom hebben we twee mooie gerechten voor op jouw menukaart waar jij voedselverspilling mee tegen kan gaan!

Wentelteefjes

Wentelteefjes worden slap als ze met vers brood gemaakt worden. Ideaal om met het oude brood een lekker gerecht te maken. De wentelteefjes kunnen zo op de ontbijtkaart als je deze met mooie toppings serveert.

Wat heb je nodig?

  • 1 vrije uitloop- of biologisch ei
  • 200 ml melk
  • Kristalsuiker
  • Kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 sneetjes oud brood, zonder korstjes
  • Boter of margarine
  • Basterdsuiker of honing naar smaak
  • 3 bananen

Hoe maak je dit?

Klop het ei met 250 ml melk los tot je geen verschil in kleur meer ziet. Klop er vervolgens 1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel en de vanillesuiker door. Snijd de broodsneetjes schuin door (in driehoeken). Verwarm de oven voor op 80 °C of breng een laagje water aan de kook in een pan, waar je een bord op legt.

Panzanella

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, perfect om jouw broodrestjes een nieuw leven in te blazen. In Italië houden ze hun keiharde brood, Fresella, eerst even onder de kraan, maar in het brood in Nederland wordt daar erg zompig van.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 4 sneden bruin of volkoren oud brood
  • 8 rijpe trostomaten, grof gehakt
  • Handje fijngesneden basilicum- of oreganoblaadjes
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen peper
  • Eventueel 8 ansjovisfilets, in stukjes

Hoe maak je dit?

Rooster de sneden brood in 20 tot 25 minuten in een oven van 160 °C helemaal droog en krokant. Laat ze afkoelen en breek ze met je handen in grove stukken. Leg het brood op de borden.

Verdeel de tomaten met de kruiden en eventueel ansjovis over het brood en bestrooi met zout en peper. Schenk er veel, veel goede olijfolie over en serveer het direct uit, als het gerecht nog knapperig is.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg