fbpx

Koffie trend: Slow-koffie

Bij de naam filterkoffie komt al snel de nostalgische herinnering van je oma die het filterkoffieapparaat aanzet voor het koffie momentje wanneer je op bezoek komt.

Slow-koffie wordt echter gemaakt met andere apparatuur en een andere methode.

Dit artikel verder lezen in de app?



De meest voorkomende en gebruikte apparaten voor slow-koffie zijn de Chemex of Hario v60. Slow-koffie wordt niet enkel anders gemaakt, het brengt ook een andere smaak met zich mee door de lichtere branding en zetmethode. Het kent een compleet andere aciditeit dan espresso bijvoorbeeld.

Zetmethode;

  1. 400 ml water op 85-90 graden
  2. Maal 30 gr koffie tot zandkorrelgrote
  3. Zet een filter in de kraag van de Chemex of v60 en giet hier eerst warm water overheen, giet het spoelwater weg
  4. Zet het apparaat op een weegschaal, doe de gemalen koffie in de filter en giet 60 gr water erin af. Het geheim is om van het midden naar buiten te schenken en laat dit 30 seconden zitten
  5. Schenk verder en blijf rondjes maken
  6. Wanneer de filter tot 1 cm boven de rand gevuld is en je in totaal 500gr op de teller hebt staan, ben je klaar
  7. Serveer de koffie in een voorverwarmd kopje et voilà!

Tekst en foto credits: Missethoreca.nl

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

8 TIPS – oververhitting van je koeling?

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met hogere temperaturen. Koelinstallaties in de horeca krijgen het moeilijker bij een temperatuur die hoger is...

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.