fbpx

Koffie trend: Slow-koffie

Dit artikel verder lezen in de app?



Ook wel filterkoffie genoemd.

Bij de naam filterkoffie komt al snel de nostalgische herinnering van je oma die het filterkoffieapparaat aanzet voor het koffie momentje wanneer je op bezoek komt. Slow-koffie wordt echter gemaakt met andere apparatuur en een andere methode.

De meest voorkomende en gebruikte apparaten voor slof-koffie zijn de Chemex of Hario v60. Slow-koffie wordt niet enkel anders gemaakt, het brengt ook een andere smaak met zich mee door de lichtere branding en zetmethode. Het kent een compleet andere aciditeit dan espresso bijvoorbeeld.

Zetmethode;

  1. 400 ml water op 85-90 graden
  2. Maal 30 gr koffie tot zandkorrelgrote
  3. Zet een filter in de kraag van de Chemex of v60 en giet hier eerst warm water overheen, giet het spoelwater weg
  4. Zet het apparaat op een weegschaal, doe de gemalen koffie in de filter en giet 60 gr water erin af. Het geheim is om van het midden naar buiten te schenken en laat dit 30 seconden zitten
  5. Schenk verder en blijf rondjes maken
  6. Wanneer de filter tot 1 cm boven de rand gevuld is en je in totaal 500gr op de teller hebt staan, ben je klaar
  7. Serveer de koffie in een voorverwarmd kopje et voilà!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credits: Missethoreca.nl

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Gastenregistratie, bespaar tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Sinds 10 augustus is het...

Het wordt weer winterterras-tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app De regels voor een winterterras...
Advertisment

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!