fbpx

Kleine Porties

Dit artikel verder lezen in de app?



Iedereen gaat graag uit eten om zich te verwennen of om iets nieuws te ontdekken. Mensen willen soms wat kleinere porties eten, door medische redenen of omdat ze een ‘’kleine eter’’ zijn. Ouderen en kinderen zijn soms kleine eters. Voor het tegengaan van voedselverspilling kunnen restaurants de normale porties aanpassen. Vaak is het zo dat de porties, die worden geserveerd te groot zijn en de rest daarna wordt weggegooid.

Kleine porties zijn daarom nodig voor het stimuleren van minder voedselverspilling en meer gezond eetgedrag. Er zijn verschillende manieren om kleinere porties te maken. Je kunt het menukaart aanpassen naar halve en hele porties. Daarnaast kun je het aantal bijgerechten tot maximaal 1 of 2 keuzes beperken. Het serveren van meer groenten en minder vlees is ook een manier. 

Koninklijk Horeca Nederland had een onderzoek hiernaar gedaan. Daaruit kwam als resultaat dat 55% van de horecaondernemers gasten een keuze bieden in portiegrootte. 27% van de ondernemers gaven aan dat gasten de bijgerechten kunnen kiezen. 13% heeft bijgerechten los op de kaart staan. 

Op het platform www.kleineporties.nl zijn restaurants die kleine porties aanbieden te vinden. 1000 restaurants zijn in een jaar tijd aangemeld op dit platform. KleinePorties zorgt ervoor dat restaurants, die kleine porties aanbieden vindbaar zijn. 


Foto: KleinePorties

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.