fbpx

Kefir

Dit artikel verder lezen in de app?



Kefir heeft de laatste tijd veel populariteit gekend. Het melkproduct wordt vaak vergeleken met een yoghurtdrankje.

Het product kan van koeien-, schapen- of geitenmelk gemaakt worden. Dit wordt gemengd met zogenaamde Kefir ‘korrels’. Dit zijn de Kefir schimmel – en melkzuurbacteriën. Het heeft een frisse smaak en bevat daarnaast ook koolzuur en een heel klein percentage alcohol.

Er wordt gedacht dat bewoners in de berggebieden van Tibet of de Kaukasus dit jaren geleden al dronken. Dit melkproduct kan gedronken of gegeten worden, zoals je yoghurt met fruit zou eten, het is enkel dunner dan normale yoghurt.

Daarnaast zou Kefir een goede werking hebben op de darm flora door de goede bacteriën en schimmels die het bevat. Het zit ook boordevol magnesium, ijzer, jodium, vitamine C, vitamine B1-2-6-12, biotine, vitamine k2 en een heleboel enzymen.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credit: Jasper Albas

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Gastenregistratie, bespaar tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app Sinds 10 augustus is het...

Het wordt weer winterterras-tijd

Dit artikel verder lezen in de app? Open in de app De regels voor een winterterras...
Advertisment

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
LinkedIn
Share
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!