fbpx

Interieur trends 2022

Het interieur in de horeca wordt niet alleen spraakmakender en flexibeler, ze worden ook een stuk groener. Daarnaast neemt het terras een nóg belangrijkere rol in.

Ervaring

Iedereen is klaar met het thuis zitten en wil weer iets doen. Jouw gasten zijn meer dan ooit op zoek naar een bijzondere ervaring. Ze willen ontsnappen aan de dagelijkse routine en willen even wat bijzonders.

Dit is niet alleen belangrijk op eet gebied maar ook qua interieur. Jouw gast moet binnen komen en denken ‘wauw, dit is leuk!’ Prints, kleuren, patronen en opvallende eyecatchers zijn uitstekende middelen om een goed interieur te creëren.

Een interieur dat anders is als normaal, waardoor gasten zich echt even op een andere plek voelen.

Flexibel

Werken, ontspannen en mensen ontmoeten komt steeds meer samen. Restaurants bieden zo overdag werkplekken aan en we komen niet meer alleen om uiteten te gaan. Ook voor een overleg, een spontane koffie, een lunch of om te werken zoeken we de horeca steeds vaker op.

Dit vraagt natuurlijk ook wat van het interieur, het moet flexibel zijn. Van tafels die makkelijk aan en uit elkaar geschoven kunnen worden tot een grote tafel.

Circulariteit

Vaak wordt circulariteit ingevuld door tweedehands meubilair, maar eigenlijk is dat recycling. Circulariteit gaat verder.

De grondstoffen van meubels worden niet weggegooid, maar opnieuw gebruikt in nieuwe producten. Van oude versleten banken of kapotte tafels worden nieuwe meubels gemaakt die hergebruikt kunnen worden. Zo wordt er niks weggegooid.

Intieme plekken

Jouw gasten hebben behoefte aan een gezellige tafel waar ze rustig kunnen bijpraten. Dit vraagt meer aandacht voor intimiteit in de interieurs. Wandafscheidingen, afgebakende zithoeken en ronde zits geven dit gevoel.

Natuurlijk en groen

De groene trend is al een tijdje maar wordt nog populairder. Er is behoefte aan meer groen en natuurlijke materialen. Planten zijn in, ook op het terras. Dit in combinatie met hout en rotan. Prints van bloemen, dieren en landschappen zijn ook een goede aanvulling.

Terras als verlenging

2021 was het jaar van de terrassen. Ze waren voor veel horecazaken dé redding tijdens de beperkte maatregelen. Het terras is belangrijker dan ooit. De vormgeving moet dezelfde identiteit hebben als het interieur van binnen.

Op maat gemaakte terrassen, kleur, verlichting, beplanting, heaters en parasols. De terrassen worden rijker, luxer en exclusiever.

Weer of geen weer, je gasten moeten buiten net zo comfortabel zitten als binnen. Het horeca terras is niet langer meer een opzichzelfstaand element maar juist het verlengstuk van het restaurant.

Pak je restaurant aan en ga mee met de trends van 2022! Je gasten zullen verstelt staan.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.