fbpx

How to: Eetbare bloemen

De salades van tegenwoordig bestaan niet meer uit een simpel bordje met wat blaadjes sla, een uitje wat tomaat en komkommer. Tegenwoordig lijkt het bijna alsof het opmaken van je salade een vak apart is. Een leuke toevoeging hieraan zijn de eetbare bloemen.

Download de TIPPR-app?



Je kunt ze gemakkelijk zelf kweken in de tuin, maar zijn ook bij verschillende leveranciers verkrijgbaar. Eetbare bloemen voegen iets spectaculairs toe aan je gerecht.

Ook omdat je vaak de vraag zult krijgen of je de bloemen kunt eten, en het leuk is om te zeggen dat dit inderdaad het geval is en een verhaal over de bloem te kunnen vertellen.

Gasten beginnen enthousiast en verrast aan hun gerecht en zullen je restaurant mogelijk onthouden als “het restaurant met de eetbare bloemen”. En, niet te vergeten zijn eetbare bloemen mega insta-waardig. Uitproberen dus!

Dat bloemetjes niet alleen voor in de tuin zijn, wisten we al lang natuurlijk. Toch zijn er wel wat leuke varianten op de eetbare bloemen te bedenken, waaronder de gesuikerde viooltjes.

Erg makkelijk om te maken, top om te serveren en heerlijk om te eten. Gasten zullen dit kleine detail zeker niet over het hoofd zien, maar juist extra waarderen. Daarbij staat het heel zomers bij jouw gerechten.

PS: Voor dit gerecht heb je wel een voedseldroger nodig)

Recept gesuikerde viooltjes

Wat heb je nodig?
  • 20 viooltjes
  • 4 gram bladgelatine
  • 75 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 250 gram poedersuiker
Hoe maak je het?
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Verwarm ondertussen het eiwit au bain-marie tot 45°C.
  3. Voeg de geweekte gelatine toe en houdt het mengsel continue rond de 45°C.
  4. Haal een voor een de bloemen met een pincet door het eiwitmengsel en vervolgens door de poedersuiker.
  5. Leg de gesuikerde bloemen in de Voedseldroger en droog ze 12 uur bij 40°C.
  6. Bewaar de gesuikerde bloemen in een goed afgesloten box.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg