fbpx

Hoe snel kan de deur weer open? – L1NDA

Dit artikel verder lezen in de app?



Iedereen kijkt uit naar de dag dat de deuren van de horeca weer open mogen. Maar hoe ziet de wereld er dan uit? Wat kan en mag er wel en wat niet? Mark Rutte vraagt ons om nu al na te denken hoe we met elkaar omgaan.

Hoe kan de horeca ervoor zorgen dat zij gasten kunnen ontvangen zonder de kans te vergroten dat het coronavirus zich weer kan verspreiden? In Singapore bleef de horeca open en hebben ze het 1,5 meter probleem opgelost door om en om tafels te blokken. Mensen zijn er zo klein behuisd dat ze vaak niet eens een keuken hebben om te koken en dus wel buiten de deur moeten eten. Kunnen wij dit ook? Met minder reserveringen, groepen van max 4 personen, de temperatuur opmeten bij binnenkomst en de tafels 1,5 meter uit elkaar? Wellicht gaan we in shifts werken: de eerste zit om 5 uur, de tweede om 7 en de derde om 9 uur.

Heb je een café of bar, dan laat je je gasten voortaan alleen aan tafels plaatsnemen die 1,5 meter uit elkaar staan. Hetzelfde doe je als je een terras hebt. Je zult als horecaondernemer streng moeten optreden tegen gasten die teveel drinken, en daardoor mogelijk de corona regels aan hun laars lappen. Wij hebben met z’n allen al laten zien dat wij intelligent met maatregelen kunnen omgaan. Horecaondernemers zijn creatief en zullen op zoek gaan alternatieven om het omzetverlies te compenseren. Mogelijk dat take aways & deliveries vaste services blijven. Gasten ervaren dat het eigenlijk best handig is. Wellicht ook drive-ins, want waar zit je beter beschermd tegen corona dan in je eigen auto?

Contactoppervlakken als deurklinken, stoelen, tafelbladen en toiletten zul je regelmatiger schoon moeten maken. Contactloos betalen wordt de nieuwe norm. Bedrijven zullen dit, voor zover nog niet aanwezig, zo snel mogelijk moeten implementeren.

Hoe dan ook zal de (horeca)wereld er totaal anders uitzien straks. Gelukkig zijn horecamensen creatief, inventief en flexibel, dus zal ook dit wennen. Wij zijn heel benieuwd hoe jij de toekomst ziet! L1NDA!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credits: L1NDA

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.