fbpx

Hoe snel kan de deur weer open? – L1NDA

Dit artikel verder lezen in de app?Iedereen kijkt uit naar de dag dat de deuren van de horeca weer open mogen. Maar hoe ziet de wereld er dan uit? Wat kan en mag er wel en wat niet? Mark Rutte vraagt ons om nu al na te denken hoe we met elkaar omgaan.

Hoe kan de horeca ervoor zorgen dat zij gasten kunnen ontvangen zonder de kans te vergroten dat het coronavirus zich weer kan verspreiden? In Singapore bleef de horeca open en hebben ze het 1,5 meter probleem opgelost door om en om tafels te blokken. Mensen zijn er zo klein behuisd dat ze vaak niet eens een keuken hebben om te koken en dus wel buiten de deur moeten eten. Kunnen wij dit ook? Met minder reserveringen, groepen van max 4 personen, de temperatuur opmeten bij binnenkomst en de tafels 1,5 meter uit elkaar? Wellicht gaan we in shifts werken: de eerste zit om 5 uur, de tweede om 7 en de derde om 9 uur.

Heb je een café of bar, dan laat je je gasten voortaan alleen aan tafels plaatsnemen die 1,5 meter uit elkaar staan. Hetzelfde doe je als je een terras hebt. Je zult als horecaondernemer streng moeten optreden tegen gasten die teveel drinken, en daardoor mogelijk de corona regels aan hun laars lappen. Wij hebben met z’n allen al laten zien dat wij intelligent met maatregelen kunnen omgaan. Horecaondernemers zijn creatief en zullen op zoek gaan alternatieven om het omzetverlies te compenseren. Mogelijk dat take aways & deliveries vaste services blijven. Gasten ervaren dat het eigenlijk best handig is. Wellicht ook drive-ins, want waar zit je beter beschermd tegen corona dan in je eigen auto?

Contactoppervlakken als deurklinken, stoelen, tafelbladen en toiletten zul je regelmatiger schoon moeten maken. Contactloos betalen wordt de nieuwe norm. Bedrijven zullen dit, voor zover nog niet aanwezig, zo snel mogelijk moeten implementeren.

Hoe dan ook zal de (horeca)wereld er totaal anders uitzien straks. Gelukkig zijn horecamensen creatief, inventief en flexibel, dus zal ook dit wennen. Wij zijn heel benieuwd hoe jij de toekomst ziet! L1NDA!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credits: L1NDA

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.