fbpx

Hoe fleur ik mijn terras op?

Dit artikel verder lezen in de app?Het terrasseizoen kan eindelijk van start gaan. Vaak wordt een terras als een bijzaak gezien en krijgt niet dezelfde aandacht als het binneninterieur. Begrijpelijk, want in Nederland is het niet continu terrasweer, maar dat haalt niet weg dat je terras er niet leuk uit mag zien. Hierbij een aantal tips;

  1. Denk eerst aan de praktische zaken, maak een vloerplan waar genoeg ruimte voor je gasten en personeel is ingerekend. Zorg dat de bestrating of ondergrond stevig en zo vlak mogelijk is. Niemand vindt wiebelige tafels fijn.
  2. Het mag dan wel niet altijd terrasweer zijn maar dat houdt niet weg dat je geen gebruik kan maken van je terras. Schaf warmte lampen aan, parasols of overkapping voor als het regent en voorzie je gast van warme dekens.
  3. Een heel makkelijke en relatief goedkope manier om je terras een mooie uitstraling te geven is door planten en bloemen aan te schaffen. Deze brengen al snel sfeer en kleur in je terras.
  4. Gasten willen optimaal kunnen genieten van hun terras ervaring. Zorg dat je comfortabele meubels hebt. Leg kussentjes op de banken, loungeset of stoelen. Zo kan de gast het zichzelf nog comfortabeler maken.
  5. Zorg voor variatie, plaats niet enkel stoelen en tafels buiten. Je kan ook een loungeset aanschaffen of ligstoelen. Naast dat ze comfortabel zijn geeft het ook een relaxte uitstraling.
  6. Niet iedereen die van het terras gebruik maakt komt tijdens de lunchuren. Voorzie je tafels of zitplekken van verlichting, sfeerverlichting om specifiek te zijn. Zo voorkom je dat gasten hun zaklamp uit de tas moeten halen om je menu te lezen maar hiermee voeg je ook weer toe aan het sfeerelement.
  7. De laatste tip is vrij voor de hand liggend maar wordt toch vaak nog niet goed genoeg gerespecteerd. Dat is dat je terras dezelfde ‘persoonlijkheid’ als binnen moet hebben. Jij als restaurant hebt een bepaalde ‘look and feel’, hier moet je één lijn in trekken en dit overal naar boven laten komen. Ook op je terras dus.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst en foto credit: roomed.nl

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.