fbpx

Het aperitief moment, dé reden om eerder naar de horeca te gaan!

Een aperitief komt van het Latijnse woord aperire, wat openen betekent. Dit is exact wat een aperitief doet. Een aperitief stimuleert niet enkel de eetlust maar ook de speekselaanmaak, wat ideaal is voor de spijsvertering. Dit zorgt voor meer zin in een hapje maar ook in een drankje.

Download de TIPPR-app?



Met de beperkte openingstijden wil je je gasten juist eerder in je zaak krijgen. Als je normaal geen ontbijt of lunch aanbiedt kan je dit ook aanbieden. Of begin eerder met het aperitief moment zodat je nieuwe gasten kan aantrekken.

Wat bruschetta’s, groenten, olijven of een heerlijke cocktail/mocktail kleden het aperitief moment extra aan. Na de lunch beginnen met het serveren van een aperitief kan eraan bijdragen dat je bezetting omhoog gaat.

Een aperitiefje draait om gezelligheid, samen zitten met een drankje en hapje erbij. Er bestaan ontzettend veel aperitiefjes, ieder kan hier een eigen smaak en draai aangeven.

Oorspronkelijk was een aperitief een alcoholhoudende drank, maar tegenwoordig hoeft dit niet meer. Ideaal nu voor de vroege gasten in je zaak. Er bestaan heel veel alternatieven, namelijk:

  • Klassieke aperitief
    Het beste voorbeeld onder het klassieke aperitief: een glas bubbels. Een glas bubbels is een perfect drankje voor een aperitief moment.
  • Aperitiefcocktail
    Er zijn een tal van mogelijkheden op het gebied van cocktails. Er moet wel opgepast worden dat de cocktail de maaltijd inluidt en niet vervangt. Een goed voorbeeld hiervan is Aperol Spritz.   
  • Alcoholvrij aperitief
    Wie geen alcohol drinkt, kan gerust meedoen. Er bestaan heel wat alcoholvrije varianten en alcoholvrije cocktails. Voor inspiratie klik hier.

De hapjes bij het aperitief

Er worden kleine hapjes geserveerd bij de aperitief. Deze aperitiefhapjes, zijn de ‘eetlustopwekkers’. Vaak zijn ze een voorsmaakje naar wat volgt en vragen ze om meer. Meestal zijn het olijven, crostini’s, bruschetta’s, tapenades, fruit en gemarineerde groenten. Je kunt ook denken aan een schaaltje met chips, dit is gegarandeerd succes.

aperitiefjes
Aperitief hapjes

Wanneer je aperitiefjes leiden naar meer, is je doel 100% gelukt. Dit zal uiteindelijk naar meer omzet leiden aangezien je gasten meer willen bestellen.

Ontbijt – brunch – lunch – aperitief
drunch – to go

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

No waste seminar Stars & Bars met Syrco Bakker **

Syrco Bakker, * * Star Michelin chef van Pure C neemt je samen met TIPPR mee in de no waste challenges van 2023 tijdens...

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.