fbpx

Heb jij al seizoensgebonden producten?

Voor de horeca is het een mooie mogelijkheid om in te spelen op seizoensgebonden producten. Lees snel verder om er alles over te weten te komen.

Download de TIPPR-app?



Vaak zijn deze producten lokaler en dat scheelt in kilometers. Hierbij kan het zijn dat deze producten dan ook beter zijn voor het milieu. Naast dit voordeel is het ook leuk voor de specials op jouw menukaart. 

Zo is het kreeftenseizoen vanaf eind maart tot medio juli en eten we asperges vanaf april tot eind juni.  Zo wordt er van mosselen wordt vaak gezegd dat je deze kan eten als er een “R” in de maand zit. Echter loopt het seizoen vanaf juli tot half april en eet je dus eigenlijk mosselen als er een R is het seizoen zit (zomer, herfst en winter). 

Bij Hokkai Kitchen staat de maand juni staat in teken van de nieuwe tonijnvangst. Zij halen hun tonijn uit Balfegó in Spanje.

Balfegó is het eerste blauwvintonijn bedrijf ter wereld dat een duurzaamheidscertificaat heeft op milieugebied. Volgens de strenge vangstlimiet van deze regio mag er maar slechts één maand per jaar op tonijn gevist worden.

Door dit limiet zwemmen er in de Middenlandse Zee grote hoeveelheden tonijn en dat moet behouden blijven. 

Dit zijn prachtige initiatieven om door te voeren op jouw menu kaart. Door je aan seizoensgebonden producten te houden, serveer je jouw gasten betere kwaliteit en denk je aan het milieu. Daarbij is het leuk om hiermee te variëren elk seizoen om jouw gasten te blijven verrassen.

Welke seizoengebonden producten zijn er?

Wij zetten we nog een aantal seizoensgebonden producten van de zomer op een rij.

  • Aardbeien, frambozen, perziken, kersen 
    Hier kan je bijvoorbeeld een heerlijke Acai Bowl meemaken of bij een dessert toevoegen. 
  • Tomaten 
    Tomaten zijn het lekkerst in de zomer en kun je dan uit Nederland halen. In andere seizoenen komen de tomaten uit een ander land en is dat niet meer lokaal. 
  • Damhert 
    Damhert is in juli en augustus het best verkrijgbaar 
  • Courgette en Augurk 
    Zijn het hele jaar door redelijk goed te verkrijgen, maar het beste zijn ze in juli, augustus en september
  • Makreel, Kabeljauw, Dorade en gamba’s 
    Deze vissen zijn ook het best te verkrijgen in onder andere juli en augustus. 

Kijk of je mooie gerechten kan combineren met deze producten om jouw gasten seizoensgebonden te laten genieten.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.