fbpx

GEKLEURDE BLOEMKOLEN

[rev_slider alias=”toevoegen”]

#GEKLEURDE BLOEMKOLEN

 

De witte bloemkool is een ietwat oubollige groente die je niet vaak voorbij zal zien komen op foodblogs of social media. In Nederland weten wij vooral van het bestaan af van de witte bloemkool, maar in andere landen zijn paarse, groen, gele en oranje algemener dan witte. Vooral daar waar de zon sterk is, is het moeilijker een witte dan een gekleurde bloemkool te telen. Deze bloemkoolvarianten vormen een vaste, bolronde kool die is opgebouwd uit korte stengels (stronkjes). De bloemknoppen zijn nog niet ontwikkeld en er bestaat geen kans op bloeien zoals bij broccoli. Bij de teelt van de gekleurde bloemkolen hoeft de bloemknop niet afgedekt te worden. Dit is bij witte bloemkool wel het geval. De paarse bloemkool verliest zijn kleur tijdens het kookproces. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die zelfs mensen die niet van bloemkool houden kan overtuigen. Groene bloemkolen zijn ook goed van smaak, vaak net wat pittiger. Daarnaast hebben de gekleurde bloemkolen een net wat excentriekere uitstraling waardoor dit een instagram-waardige groente is en veel gedeeld wordt. Leuk om in gerechten te verwerken dus! Bron: Ecoville.com

Lees hier meer over op de tippr app:

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld BLOEMKOOL in en druk op opslaan. Alle artikelen over dit artikel verschijnen in je scherm.

 

  


Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.