fbpx

Fles wijn openen aan tafel

Een fles wijn openen (aan tafel) is een kunst op zich. Wil je dat goed voor elkaar krijgen, dan moet je niet vies zijn van wat geraffineerd werk. Lees gauw de onderstaande stappen, gegeven door sommelier Ruben Kwakman.

Download de TIPPR-app?



Stappenplan voor het openen van een fles wijn:

Stap 1.

Gebruik een kelnersmes met een lang en scherp mes. Kan met een enkele, maar ook met een dubbele hefboom

Stap 2.

Houd de fles stil met openmaken. Draai de fles dus niet.

Stap 3.

Haal de capsule er af. Dit doe je door bij het onderste randje te beginnen aan de achterzijde van waar jij staat. Zet het mes erop en maak meteen een snee. Draai het mest om en vervolgens doe je het aan de achterzijde. Is de onderkant helemaal los, dan maak je nog een inkeping naar boven. Dan kun je de hele bovenkant van de capsule eraf halen.

Stap 4.

Ga even met een schoon doekje langs de bovenkant.

Stap 5.

Vervolgens draai je de spiraal in de kurk. Altijd belangrijk dat de spiraal recht in de kurk gaat. Dus begin in het midden en draai het er rustig in.

Stap 6.

Zet je kelnersmes vervolgens dusdanig op de fles, zodat de kurk er in een vloeiende beweging uit kan gaan.

Stap 7.

Zorg dat het niet plopt. Dat is eigenlijk niet zo heel professioneel.

Stap 8.

Veeg met het doekje (geen vaatdoek natuurlijk) nog een keer de bovenkant schoon, zodat eventuele restjes kurk niet in het glas komen.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.