fbpx

Dé kroket op sterrenbrood

Wat is sterrenbrood nou eigenlijk? Een heerlijk broodje in een sterrenrestaurant? Of is het letterlijk een broodje van sterren?

Tijdens de feestdagen verwachten gasten altijd net iets meer van het eten. Een simpele snack is leuk maar probeer eens de Bourgondiër kroketten van Van Geloven op sterrenbrood. Direct een ster te pakken!

Een Bourgondische kroket op een broodje van sterren. Heerlijk voor de feestdagen. Eventueel kan ook een ander vormpje gebruikt worden dan de ster, denk aan een kerstboom of rendier.

Gasten kunnen dit heerlijke gerecht met jou ingrediënten thuis bereiden. Het enige wat jij moet doen in het in een bezorgbox doen. Daarnaast is dit voor de feestdagen een leuk alternatief voor de take away!

Benodigdheden kroket op sterrenbrood

  • Bourgondiër kroketten
  • 1 wit brood
  • Handje rucola
  • Roomboter
  • 1 vijg
  • 1 takje tijm
  • Groene mosterd (tuinkruiden)
  • Uitsteek vorm in een figuurtje (ster/rendier/kerstboom) 12-15 cm
  • Spuitzak

Bereiding

  1. Bereid de kroket zoals beschreven op de verpakking.
  2. Vervolgens zet je de oven aan op 180 graden. Leg twee sneeën brood in de oven voor 2-3 minuten, zodat ze worden geroosterd.
  3. Vervolgens haal je het brood uit de oven en steek je het kerstfiguur in het brood, zodat je brood hebt in de vorm van een ster.
  4. Snijd dan de vijg in vier stukken en knip de tijm tak door de helft.
  5. Leg het brood op een mooi bord of bakje met als eerst rucola en daarop de kroket.
  6. Maak het af met 1 stukje vijg en een takje tijm.
  7. Tot slot doe je de groene mosterd in een spuitzak en serveer je een dotje mosterd op het bord.
  8. Je sterrenbrood met de kroketten is klaar om geserveerd te worden.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.