fbpx

Een veilig, maar gezellig interieur!

Door alle maatregelen de afgelopen maanden, is het sociale gedrag van mensen veranderd. Waar gasten in het verleden vooral beoordeelde op de prijs, kwaliteit en gastvrijheid van een horecazaak, speelt nu de veiligheid een belangrijke rol. We leggen je hieronder uit hoe je jouw horecazaak veilig en tegelijkertijd gezellig in kan richten!

Dit artikel verder lezen in de app?Zoals we al benoemde staat de veiligheid centraal in 2021. Dat betekent niet dat de focus moet liggen op de handdesinfectiemiddelen en grote kuchschermen. We nemen je mee in een aantal mogelijkheden om creatief in te spelen op deze behoefte van jouw gasten en zo een veilig gevoel kan geven.Bij veiligheid komt al snel de 1.5 meter regel kijken. Gasten zitten liever niet te dicht bij anderen in de buurt. De interesse in zitplaatsen in openlucht zal daardoor gaan toenemen. Dit is voor vele gasten aantrekkelijker dan binnen zitten. Overdekte (verwarmde) terrassen, en patio’s zijn hier een goede oplossing voor.

Mocht je geen terras hebben, kan je de veiligheid natuurlijk ook binnen aanbieden. Om voor de 1.5 meter afstand en privacy van jouw gasten te zorgen kan je gebruik maken van plexiglas. De plastic platen tussen mensen in, heel gezellig ziet het er misschien niet uit, maar het is wel veilig. De standaard plexiglasplaten waren een gehaast antwoord op de crisis, maar tegenwoordig is het mogelijk om er je eigen draai aan te geven. Als alternatief voor de platen kan je ook gaan voor hoge fauteuils en/of beplanting.

Beplanting is naast een alternatief voor de platen ook een opkomende trend. Het gebruik van planten in jouw horecazaak laat zien dat het fysiek en economisch goed met jullie gaat. Naar verwachting wordt nieuw meubilair met duurzame stoffen, gecombineerd met natuur en aardse tonen. De natuur wordt naar binnen gehaald en staat in contrast met felle kleuren en grafische vormen van meubels en accessoires. Met de natuurlijke tinten en beplanting straal je meer vrijheid uit.

Naast het meubilair kunnen ook de muren meewerken als afleider en aandachttrekkers. De bekleding van je wanden draagt bij aan de sfeer en ervaring van jouw gast. Uit eten gaan is voor de meesten een reden om even weg te duiken uit het dagelijkse leven, ook wel escapism genoemd. Vooral door het negatieve reisadvies en de sluiting van de horeca, zijn veel gasten niet weggeweest. Zorg er met wandbekleding voor dat jouw gasten het gevoel hebben dat ze echt even weg zijn. Haal de jungle, het strand of een hele nieuwe wereld naar jouw zaak en neem de focus op de ellende van ze weg.

Horeca is enorm belangrijk in de samenleving. Een plek voor mensen om zichzelf te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en het leven te vieren met vrienden en familie. Creëer een veilige en uitnodigende omgeving. Maar vergeet vooral de gezelligheid niet!

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.