fbpx

Een drive-in door heel Nederland!

De coronacrisis dwingt horecaondernemers tot creativiteit. Denk aan het ontwikkelen van een online bestelomgeving of afhaal- en bezorgmaaltijden.

Een bezorgbox waar maaltijden nog (kort) zelf bereid moeten worden, worden ook populairder. Als ondernemer kan je nog een stap verder gaan. Het opzetten van een drive in of thru bijvoorbeeld.

De drive thru stamt af van de drive-in. Wat is het verschil? Een drive-in is vaak een bioscoop of restaurant waarbij je naar binnen rijdt/loopt om het product of de dienst ter plekke te consumeren. Dit geldt ook wanneer medewerkers het eten naar jouw auto brengen en je het consumeert in de auto.

Haal je je bestelling alleen af en rijd je daarna door, dan wordt er gesproken van een drive thru. De naam zegt het eigenlijk al.

Als ondernemer moet je er toch wat van maken. Met een drive-in bundel je ook de kracht van diverse restaurants. Het ene restaurant begint met de eerste gang, de tweede met de tweede gang, en ga zo maar door.

Je kan dit aanbieden in zowel een 3-gangen menu maar ook in een 5-gangen menu. Afhalen vanuit de auto is veilig, gemakkelijk én biedt ondernemers de mogelijkheid om een ervaring te creëren.

Voordelen drive-in/thru’s

  • Gasten steunen de horeca
  • Nog niet bekende gasten voor jouw restaurant komen hierdoor ook in contact met jouw restaurant.
  • Gasten krijgen het eten in de auto geserveerd, veiliger kan het niet.
  • Het is een mooi en een avontuurlijk alternatief.

Wanneer jouw zaak zich midden in de stad bevindt en dit niet mogelijk is kan je ook denken aan een walk of bike thru. Hierbij is het wel belangrijk dat je de gasten goed indeelt qua tijd zodat het niet te druk wordt.

Een goed voorbeeld is Veur’n & Ett’n wat rijden en eten betekent. In Twente organiseren 6 restaurants een 6-gangen diner drive in. Je rijdt met je auto langs elk restaurant voor een gerechtje. Daarnaast geniet je van een mooie Twentse route!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

TIPPR no waste plein – BBB 2022

Van 10 tot 12 oktober vindt de BBB Maastricht plaats en bouwt TIPPR een no wast plein van 110 vierkante meter. Tijdens de BBB...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.