fbpx

Digitale Lattiz masterclass

Verras je gasten met een heerlijke koffie. Geen espresso of cappuccino om op te drinken of mee te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoete praline latte of een heerlijke pistache latte? 

Download de TIPPR-app?



Meer dan 40% van de koppen die we drinken is een latte of cappuccino. Het uiterlijk en de smaak van de melkkoffie wordt sterk beïnvloed door het melkschuim. Lattiz heeft in samenwerking met Monin een aantal mooie, nieuwe recepten ontwikkelt die je kan toepassen in jouw zaak.

Met Lattiz kun je keer op keer perfect melkschuim maken. Goed gastheerschap is een uitdaging: het vraagt vaardigheid, tijd en aandacht om je klanten een mooie koffie-ervaring te bieden. Lattiz is betaalbaar, heeft geen schoonmaak nodig en zal voor je worden geïnstalleerd.

Boost je business met Lattiz. Je serveert perfect melkschuim in één druk op de knop. Zo maak je je gasten blij met hoge kwaliteit melkschuim, bespaar je tijd en verkoop je meer. Lattiz is een merk van FrieslandCampina en daarom gekoppeld aan hun duurzame missie.

Ron Blaauw gooide het roer om in zijn Gastrobar Indonesia aan het Amsterdamse Rokin. Koffie wordt hier veel verkocht en speelt een belangrijke bijrol. Het melkschuim moet van constant goede kwaliteit zijn. Sinds februari staat hier de Lattiz, de slimme melkschuimmachine, die constant hoge kwaliteit levert.

Ron Blaauw: ‘Hij is precies zoals je het hebben wil: mooi fijn schuim, regelmatig, wolkig en op de juiste temperatuur. Wie er ook achter de bar staat, het gaat goed. Je hoeft geen barista te zijn. Dat is het fijne van deze machine. Hij is simpel, snel en dummyproof.’

Wil je je gasten ook kennis laten maken met de trends van dit seizoen en de nieuwe Monin producten? Ontdek tijdens de Digitale Inspiratie Masterclass hoe je deze en andere bijzondere latte specials kunt bereiden met de melkschuimmachine.

Ontdek onder andere deze twee bijzondere lattes.

Praline latte

Ingrediënten

  • 20 ml Monin Praline siroop
  • Lattiz melkschuim
  • 30 ml Espresso
  • Monin L’Artiste cacao

Bereidingswijze

  1. Schenk 20 ml Monin Praline siroop in het glas.
  2. Houd het glas schuin onder de Lattiz machine. Zet het glas recht onder de machine wanneer het glas voor het helft gevuld is. Vul het glas tot ongeveer 1 cm van de rand met melkschuim.
  3. Wacht totdat de warme melk is gescheiden van het melkschuim en bereid ondertussen de espresso.
  4. Schenk de espresso middenin het glas.
  5. Garneer de latte eventueel met de Monin L’Artiste cacao pen door een swirl te maken. Je draait de chocoladestroop rond de melkschuimlaag.
  6. Strijk vervolgens de pen van binnen naar buiten. Er ontstaat nu een perfecte chocolade bloem.
  7. Draai het glas twee keer in de rondte voor de perfecte latte macchiato lagen.

Pistache latte

Ingrediënten

  • Lattiz melkschuim
  • 30 ml Monin Pistache siroop
  • 30 ml espresso
  • Gehakte pistachenootjes (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schenk de siroop in het glas.
  2. Zet het glas schuin onder de Lattiz machine en vul het glas tot ongeveer 2 cm van de rand met melkschuim. Wacht tot het melkschuim en de warme melk zich scheiden.
  3. Schenk de espresso midden in het glas.
  4. Garneer de latte eventueel met de gehakte pistachenootjes.

Wil jij ook geïnspireerd worden? Klik dan hier en ontdek wat Lattiz voor jou kan betekenen!

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg