fbpx

De Bib Gourmand vs Michelinster

Wat is de Bib Gourmand en wat maakt het verschil met een Michelinster? 

Download de TIPPR-app?



In maart zijn er nieuwe restaurants benoemd tot de Michelin Bib Gourmand. Op 29 maart zijn de Michelinsterren uitgereikt aan toprestaurants.

Wat is de Michelinster?

Een Michelinster krijg je als restaurant wanneer je behoort tot de top van beste restaurants. Het is mogelijk om 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren te bemachtigen.

Anonieme inspecteurs. Zij komen langs in de restaurants zonder dat het restaurant hiervan op de hoogte is. Het restaurant wordt beoordeeld op de kwaliteit van het eten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van de technieken, de consistentie en de prijs-kwaliteitverhouding

Wat is De Bib Gourmand?

De Bib Gourmand is afgeleid van het woord Bibendum. Dit is de bijnaam van het Michelinmannetje. De Bib Gourmand richt zich op de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Vaak worden bij deze restaurants kwalitatief goede drie gangen menu’s aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen. Het menu ligt qua prijs rond €37,-. Dit menu is elke dag voor die prijs te bestellen.

De 13 nieuwe restaurants die bekroond zijn tot De Bib Gourmand:

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.