fbpx

De perfecte koelkast indeling

In warme maanden zoals juni, juli en augustus is het extra belangrijk om jouw producten goed te koelen. Heb je al eens gekeken naar de perfecte indeling voor jouw koelkast?

Download de TIPPR-app?



Elk product heeft eigenlijk een uniek plekje. Afhankelijk van jouw koelkast kan je dit gericht inzetten.

Indien jouw koelkast schappen in de deur heeft, doe je er goed aan om hier de boter in te bewaren. Daar is het minder koud dan achterin de koelkast en dan kan je het dus gemakkelijker smeren.

De onderste bakken van de koelkast

  1. Groenten
    Opgeslagen in een plastic zakje waar nog een beetje lucht bij kan komen.
    Broccoli, selderij, wortels, komkommers, asperges, radijsjes, etc.
  2. Kruiden
    Peterselie, bieslook, tijm, basilicum (in de zomer, in de winter kan het buiten de koelkasten), rozemarijn etc.

Onderste schap van de koelkast

  1. Rauw vlees
    Bief, steak, buikspek, worst. Noem maar op. Zorg dat het goed verpakt is en op een bord ligt, om druppelen te voorkomen.
  2. Rauwe vis
    Het beste is natuurlijk om vis meteen te serveren, maar mocht je het moeten bewaren dan is dit een goede plek. Ook goed verpakt en op een schaal.
  3. Zuivelproducten
    Dus melk, zure room, cottage cheese, roomkaas en crème fraîche. Melk kan dus ook in de deur, maar als dat niet kan kan het ook op de onderste plank in de koelkast geplaatst worden.

Middelste schap van de koelkast

  1. Overblijfselen in afgesloten bewaarbakjes.
    Pizza saus, salsa, geroosterde kip
  2. Zuivel
    Kaas, geitenmelk, cheddar, parmezaan, gorgonzola
  3. Eieren in het karton
    Alhoewel eieren veel gebruikt worden, lukt het niet altijd om verse eieren meteen allemaal te gebruiken. Plaats ze dan ook achterin de koelkast, waar het net iets kouder is.

Bovenste schap van de koelkast

  1. Gerechten die klaar zijn om te eten.
    Geroosterde paprika, zongedroogde tomaten.
  2. Specerijen die meteen gegeten kunnen worden, maar niet per se heel vaak gebruikt hoeven worden.
    Zo iets als curry pasta of een half blikje kokosmelk.
  3. Koelkastvriendelijk fruit
    Appels, sinaasappels, bessen, meloenen en druiven.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg