fbpx

Coronavirus, een gevaar voor de Horeca?

Dit artikel verder lezen in de app?



Corona, de naam die eerst geassocieerd werd met een lekker koud biertje laat ons nu met een slechte smaak in de mond. Het Coronavirus, heeft al meer mensen het leven gekost dan de beroemde SARS uitbraak van 2003. Als maatregel hebben de inwoners van China ook een reisbeperking gekregen. 

Giethoorn en het Keukenhof staan vaak boven aan het lijstje van de Aziatische toerist die een kijkje neemt in Nederland. Giethoorn heeft een aantal annuleringen binnen gekregen van Aziatische toeristen maar vooralsnog geen verontrustende cijfers opgemerkt.

Hoe voorkomt de horecaondernemer dat zijn Nederlandse gast niet meer komt?

Zorg dat je voldoende desinfectie mogelijkheden hebt voor je gasten.
– Altijd desinfecterende zeep aanwezig bij de wasbakken
– Zorg voor de aanwezigheid van desinfecterende gel op extra plekken 

Besteed extra aandacht aan persoonlijke hygiëne
– Was je handen extra voor je met eten aan de slag gaat
– Was je handen nadat je een bacterierijk object hebt vastgepakt (wc-bril, deurknop, menu, etc.)
– Hoest en nies in je elleboogholte of gebruik een tissue

Maak gasten, maar ook personeel duidelijk dat ‘close’ persoonlijk contact vermeden moet worden
– Vermijd overbodig lichamelijk contact
– Was je handen nadat er wel lichamelijk contact heeft plaatsgevonden
– Houd een gepaste afstand van mensen die hoesten en/of niezen in het bijzijn 

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.