fbpx

Cocktails -de mix-

[rev_slider alias=”horeca”]

 

Perfect Serve: Meer dan alleen cocktails -de mix-

In het oerwoud dat cocktails heet kan het soms moeilijk navigeren zijn. Perfect Serve Barshow Amsterdam is het event waar trends uitgelegd worden en zin van onzin wordt gescheiden.

Als we kijken naar de historie van de cocktail, werden vroeger alle dranken die niet uit 1 ingrediënt bestonden aangeduid als “mixed drinks”. De cocktail was een heel specifieke mixed drink, maar er waren er vele.

Een van deze “mixed drinks” is de zogenaamde highball. Dit was een type drankje dat zo populair was dat het zelfs zijn eigen type glas had. Een glas dat verdacht veel lijkt op een hoge variant van het oer-hollandse “spatje” dat de oudere bartenders en kroeg gangers onder ons nog wel zullen herkennen.

Een highball, bestaat uit niets anders dan ijs, drank en een mixer, omvat eigenlijk alle drankjes die tegenwoordig niet zo snel meer geassocieerd worden met een cocktailbar. Hieronder vallen de Ba-Co, de gin & tonic en de Campari-jus. Dat klinkt misschien ouderwets, maar het is JUIST die categorie die het laatste jaar steeds meer onder de aandacht komt. Aan de drank kant worden er allerlei interessante nieuwe highballs onder de aandacht gebracht. Pisco & tonic iemand?

Ook bijvoorbeeld Mizuwari is zo’n voorbeeld. Het is de meest verkochte mix in Japan, en bestaat uit Japanse Whisky, ijs en water, bruisend of plat.Het is juist de toenemende kwaliteit van deze dranken, die er voor zorgen dat er winig nodig is om ze tot hun recht te brengen.

Aan de ijs-kant is de sky nu ook de limit. Ijsballen? Mega ijsblokken? Ijs speren? Alles is verkrijgbaar, en de machines ervoor zijn ook continu in ontwikkeling.

Aan de mixer kant is het al helemaal feest. Of het nu Kombucha, ginger ale, soda, tonic, sappen of siropen is, overal worden gigantische kwaliteitsslagen gemaakt.

TIPP in point: wat is de mix van jouw horecazaak? Hoe verhoudt zich dat tot het concept er van? Zijn er bijzondere mixen die extra onder de aandacht gebracht kunnen worden?

Op Perfect Serve Barshow Amsterdam zullen er honderden merken zijn , niet alleen van drankenmerken, maar ook van soda’s, siropen en ijsmachines. Het is mij een eer deze te kunnen presenteren aan de duizende aanwezige professionals. U komt toch ook?

Blog geschreven door Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktails Amsterdam en organisatoren de Perfect Serve Barshow

Met Tippr naar de Perfect Serve Barshow 21-22 mei:

De Perfect Serve Barshow is het inspiratie event voor en door bartenders op 21 & 22 mei in de Westergasfabriek. Op deze zesde editie vind je een mix van innovatie, high-end service, de nieuwste en gerenommeerde drankenmerken en barproducten.

Bezoekers van de Perfect Serve Barshow Amsterdam zijn zowel nationale als internationale bartenders, bareigenaren, cocktailliefhebbers, merkambassadeurs en iedereen die zowel zakelijk als persoonlijk gerelateerd is aan de barindustrie.

Tijdens deze derde editie zullen zo’n 2.500 bartenders en cocktail connaisseurs genieten van meer dan vijftig drankmerken. En worden ieder uur verschillende van seminars gehouden van internationale sprekers, tastings, competities, product showcasing en experience stands zal dit jaar nog groter en diverser zijn.

– Datum: dinsdag 21 en woensdag 22 mei
– Tijd: 12.00-19.00 beide dagen
– Locatie: Westerpark Amsterdam (WesterLiefde, WesterUnie en Zuiveringshal West)
– Parkeren: Q-park Westergasfabriek
– Tram: Tram 5 eindhalte Van Hallstraat.
– Bus: 21 halte van Hallstraat

Reguliere tickets kosten 20 ex BTW en zijn beide dagen geldig, via tippr zijn de kaarten gratis. Druk in de Tippr app op het filter linksboven en vind alle informatie over de Perfect Serve via de knop.

 

druk in de tippr.app op het filter pictogram linksboven en toets in het zoekveld PerfectServe in en druk op opslaan. De artikels over de cocktails verschijnen in je scherm. Wil je samen met Tippr gratis naar de Perfect Serve Barshow, registreer je via de Tippr app en zoek op Gratis naar Perfect Serve.

In de Tippr app o.a.:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg