fbpx

Cocktails à la Flying Dutchmen Cocktails

Met een flinke dosis onzekerheid gaan we allen de komende tijd in.

Ik, Timo Janse, geloof dat juist in tijden zoals deze er geweldige nieuwe initiatieven ontstaan, en dat het juist de ondernemers zijn die nooit zich laten kennen en altijd zoeken naar oplossingen.

Tijdens het schrijven hiervan stromen nog steeds de berichtjes binnen. Van leveranciers, tot gasten, tot klanten en alles wat nog niet is uitgewerkt. Je merkt wie er betrokken zijn, wie door blijven zetten en wie bij de pakken neer gaan zitten. Maar ook wie er hulp nodig heeft en wie probeert te helpen. Want ook dat is nu iets wat hier op inhaakt, deze beperkingen zorgen juist voor nieuwe connecties, steun en nieuwe manieren van er uit komen.

Vaak wordt gevraagd wat de ene cocktail beter maakt dan de andere? Is smaak niet subjectief? Kan alles niet bij elkaar gekiept worden en klaar?

Het antwoord hierop is stellig nee. In het licht van het maken van cocktails zijn er altijd elementen die voorop blijven staan.

TIPPs à la Flying Dutchmen Cocktails

TIPP: Betere ingrediënten maken betere drinks. Beter hierbij is niet synoniem voor duurder. Ook hier is het samenwerken met leveranciers van groot belang. Wees niet bang om ideeën met hen uit te spreken en te luisteren hun naar gedachtes.

TIPP: Kennis is altijd goed. De waarde van je supply chain is niet altijd samen te vatten in geld. De cocktail is ook die van het samen brengen van de ingrediënten van de verschillende leveranciers met wie je samen werkt.

Wat weet je van het glas waar de cocktail in gaat? Wat is het verhaal van je fruit leverancier? Maar ook: hoe zit je vaatwasser in elkaar? Hoe werkt een vacuumeermachine? Een vuile vaatwasser resulteert in een drankje dat net even slechter smaakt.

TIPP: More is more. Wees niet bang om meer te geven wanneer dat kan.
Of dat nu zit in een klein gebaar, waardering of dat stukje extra service. Het is ook prettig om soms iets te kunnen doen dat niks te maken heeft met commercie, maar gewoon zomaar. Omdat het kan. Wie weet waar het goed voor is? Misschien je eigen humeur?

TIPP: Happy people make happy drinks. Ik blijf het zeggen, maar een drankje gemaakt door een persoon met positieve gevoelens maakt een lekkerder drankje. De gemoedstoestand van je personeel is cruciaal. Juist nu.

TIPP: Sharing is caring. Alles wat wij als bedrijf leren, zijn wij bereid te delen. Of dat nu die nieuwe techniek is, die steengoede leverancier, of de manier waarop wij drankjes bedenken, of uitvoeren.

Hopelijk weer tot snel bij ons in de bar, of online, of op bestelling bij je thuis!

Tekst & foto credits: Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktail

Als je meer informatie wilt ontvangen kan je de TIPPR app downloaden of gebruik maken van de chat optie via WhatsApp

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.