fbpx

Cocktail oliebollen to go!

Helaas moeten alle ondernemers hun deuren sluiten en kunnen er dit jaar geen gasten terecht in jouw zaak tijdens de feestdagen.

Dit jaar goed afsluiten met smaak? Maak je gasten blij met verschillende oliebollen to go.

Hieronder een aantal oliebollen om omzet te draaien, gasten aan te trekken en hen een oud en nieuw met heerlijke oliebollen te bezorgen.

Tony Chocolonely oliebollen

Wie is er nou niet dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Een oliebol die gevuld is met Tony Chocolonely karamel zeezout.

Ingrediënten

  • Voor 20 oliebollen
  • 500 ml lauwe melk
  • 1 zakje droge gist
  • 3 el suiker
  • 500 gram bloem
  • ei
  • snuf zout
  • zonnebloemolie
  • 2 repen Tony Chocolonely karamel zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de melk tot deze lauw is en meng deze dan met de suiker en het gist.
  2. Laat dit voor ongeveer 10 minuten staan.
  3. Zeef ondertussen de bloem en het zout. Voeg dan het ei eraan toe en meng dit goed door elkaar. Al roerend voeg je de melk toe en maak je hier een mooi beslag van.
  4. Laat het mengsel minimaal voor een halfuur afgedekt reizen.
  5. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
  6. Maak met lepels ballen en druk stukjes chocolade in het deeg.
  7. Laat de bolletjes in de olie glijden en dompel ze even onder.
  8. 8Bak de oliebollen ongeveer 5 tot 6 minuten. Laat ze vervolgens nog even uitlekken op keukenpapier.
  9. Serveer met poedersuiker of cacao poeder erop.

Tompoucebol

Maak kennis met de smaaksensatie van dit jaar: de tompoucebol! De tompoucebol is eigenlijk gewoon een grote oliebol met in het midden de room van een tompouce. Die vervolgens wordt bedekt met een roze topping. Een kleurrijke oliebol dus.

Ingrediënten

  • Voor 15 oliebollen
  • 15 oliebollen gekocht of zelf gebakken
  • 350 ml melk
  • 16 gram vanillesuiker
  • 65 gram kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 40 gram bloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 1-2 el rode bietensap

Bereiding

  1. Koop of bak zelf de oliebollen en laat ze afkoelen.
  2. Roer de eidooiers, suiker, vanillesuiker en bloem door elkaar in een kom en meng goed.
  3. Verhit in een pannetje de melk tot het kookt en doe dan het vuur uit. Giet een klein beetje van de hete melk bij het eimengsel. Niet te veel, dan gaan de eieren garen.
  4. Voeg de rest van de melk in gedeeltes toe en blijf goed roeren tot een glad geheel. Giet dit mengsel terug in de pan en zet het vuur laag. Blijf constant goed roeren, ook over de bodem. Het mengsel zal na een tijdje dikker worden.
  5. Als het de dikte tussen vanille vla en pudding heeft, is het klaar. Doe de room in een kom en leg plastic folie op de room. Laat even afkoelen en zet dit vervolgens in de koelkast zodat het nog verder indikt.
  6. Doe de poedersuiker in een kommetje en meng er 1 tot 2 eetlepels bietensap doorheen tot een glad glazuur, die wel ene beetje vloeibaar is, maar niet te nat.
  7. Snijd de afgekoelde oliebollen open en haal er een beetje van het binnenste uit. Pak de oliebollen aan de onderkant vast en doop met de bovenkant in het glazuur.
  8. Draai om en leg de geglazuurde kant naar boven om hard te worden.
  9. Haal terwijl het glazuur aan het opdrogen is de banketbakkersroom uit de koelkast en roer met een garde los.
  10. Doe dit in een spuitzak met mondje en vul de geglazuurde oliebollen met het room.

Espresso martini oliebollen

Je gasten wakker houden tot het vuurwerk begint om 00:00 uur. Een slim en lekker idee om espresso aan je oliebollenbeslag toe te voegen.

Ingrediënten

  • Voor 30 oliebollen
  • 450 ml melk
  • 50 ml sterk en afgekoelde koffie
  • 40 gram gist
  • 500 gram bloem
  • 300 ml koffielikeur
  • 150 ml wodka
  • 2 eieren
  • Suiker
  • Zout
  • 200 gram krenten en/of rozijnen
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Laat de rozijnen een nacht van tevoren weken in warm water.
  2. Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  3. Verwarm de melk tot die lauwwarm is.
  4. Doe een klein beetje melk in een klein kopje en los de gist daarin op. Dit doe je door goed te roeren.
  5. Voeg ondertussen de wodka en koffielikeur toe.
  6. Doe alle bloem in een grote kom en maak een klein kuiltje in het midden. Hierin giet je het gistmengsel, de eieren, de rest van de melk en de espresso.
  7. Roer de vloeistof lost met een vork, terwijl je steeds wat meer bloem bij het mengsel roert. Blijf roeren tot alle bloem gemengd is met de vloeistof, en er een beslag zonder klontjes ontstaan is.
  8. Voeg de rozijnen toe aan het beslag, evenals een snufje zout.
  9. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 45 minuten rijzen op een warme plek.

    Verhit een flinke laag frituurolie in een braadplan of frituurpan
  10. Doe de broodkorst test: wanneer een stukje broodkorst direct dicht schroeit wanneer het in aanraking komt met de olie, is die heet genoeg.
  11. Schep met een eetlepel mooie ballen van het beslag en frituur die in de olie.
  12. Doe er niet te veel tegelijk in de pan, en laat ze 4-8 minuten frituren tot ze goudbruin zijn.
  13. Serveer met poedersuiker.

Flügel oliebollen

Helaas geen feesten en festival dit jaar met oud en nieuw. Van 2021 toch nog een feestje maken? De oliebol met Flügel, een variant voor zowel de jeugd als volwassenen. De bol is gevuld met roze crème die licht naar Flügel smaakt.

Daarbovenop staat het flesje. Een hap nemen, en vervolgens het shotje nemen. Zo kun je er thuis toch een klein feestje van maken.

Ingrediënten

  • Voor 10 oliebollen
  • 1 zakje Dr. Oetker banketbakkersroom
  • 100 ml Flügel (5 flesjes)
  • 100 ml water
  • 200 ml slagroom

Bereiding

  1. Snijd de oliebollen half open.
  2. Vervolgens maak je de Flügel room. Dit doe je door 100 ml Flügel te mixen met 100 ml water en 200 ml slagroom. Wanneer de mix af is doe je dit in een spuitzak.
  3. Vul de oliebollen met de mix en werk het af met een Flügel flesje bovenop.

Bananen oliebollen

De bananen oliebol is naast de lekkere smaak ook nog is glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Wel gefrituurd maar dan in kokosolie, dit kan overigens ook gewoon in normale olie.
De oliebol is lekker zoet door de natuurlijke suikers van de banaan.

Ingrediënten

  • 6 tot 8 grote bananen
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 dl. Melk
  • 1 ei
  • 75 gram suiker
  • Mespunt zout
  • Olie/kokosolie

Bereiding

  1. Meng de meel, melk, ei suiker en zout met elkaar tot een stevige deeg.
  2. Snijd de bananen in grote schijven.
  3. Meng de schijven banaan door het deeg.
  4. Maak er ronde ballen van.
  5. Bak deze vervolgens in hete olie.
  6. Serveer met poedersuiker.

Dus wil je in deze tijd toch nog een beetje omzet verdienen? Verkoop dan eens andere oliebollen dan de standaard.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

No Waste TOPPR trui

Cheffix Samenwerking Cheffix en TipprWij zijn Cheffix! Onze passie ligt in het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige kokskleding. Met 25 jaar ervaring in de textiel, dankzij...

‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten!

BBB Maastricht BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 7 t/m 9 oktober 2024.Bezoekers kunnen zich verheugen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg