fbpx

Breng het Oktoberfest naar je terras!

Dit artikel verder lezen in de app?Beleving staat centraal in de horeca, het gaat gasten tegenwoordig om meer dan alleen wat eten of drinken. Ze kiezen eerder voor een restaurant waar de beleving voorop staat. Dit betekent niet dat je je restaurant per se in één thema moet indelen, je kan ook inspelen op komende feestdagen of trends.

Een opkomende feestdag is het welbekende Oktoberfest. Een feest dat ieder jaar in Duitsland wordt gevierd. Dit jaar zou het van 19 september tot en met 3 oktober 2020 plaatsvinden. Ondanks de naam wordt het Oktoberfest vooral in de maand september gevierd. Waarom dit zo is? De reden hiervoor is omdat er in september langere en vaak warmere dagen zijn.

Al jaren vertrekken ook Nederlanders naar Duitsland om het geliefde Oktoberfest te vieren. Helaas is dit grote festijn voor het eerst sinds 1948 afgelast, vanwege de corona-crisis. Dit biedt volgens ons wel een leuke kans voor de horeca! Haal de sferen van het oktoberfeest naar je terras toe en biedt je gasten een super (alternatieve) belevenis aan.

Tips voor je eigen Oktoberfest:

  • Bier: Bier is natuurlijk niet te missen tijdens een Oktoberfest. Je kan naast normaal ook aan speciaal bier denken. Neem hiervoor contact op met je bier leverancier over speciale deals.
  • Decoratie: Dit hoeft niet over de top te zijn, maar met de juiste decoratie kan je al snel een belevenis creëren. Denk bijvoorbeeld aan biertafels, tafelkleden, slingers en bierpullen.
  • Hapjes: Iets wat ook niet mag ontbreken zijn de hapjes. Zorg dat je verschillende hapjes in huis hebt, of maak er een borrelplank van! Er zijn allerlei verschillende hapjes die gegeten worden tijdens het Oktoberfest. Een aantal voorbeelden zijn: Leverworst, Duitse salami, kip, flammkuchen, pretzels, friet, Duitse knakworsten, augurkjes en zilveruitjes en rookkaas.
  • Muziek: Als laatste, maar zeker niet de minste, muziek. Zorg voor leuke hitjes, zodat je gast de ultieme beleving krijgt. Wij hebben al een leuke lijst gevonden die je direct kan gebruiken: Spotifylijst Oktoberfest

Dit waren een aantal tips om het Oktoberfest naar je terras te halen. Je kan er natuurlijk nog volledig je eigen draai aangeven!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Help de horeca #tikkieinderug

De horeca gaat open, maar het kan alsnog een steuntje in de rug gebruiken. TIPPR steunt de horeca elke dag en wil nu een...

Berging Brouwerij: Private Label bier, frisdrank & gedistilleerd

Als horecaondernemer wil je elke dag fans creëren voor jouw onderneming. Bij Berging Brouwerij denken ze met je mee en kan er samen iets...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Instagram
×

Hallo!

Neem hieronder contact met ons op via Whatsapp chat of stuur een email naar info@tippr.nl

× Whatsapp ons gerust!