fbpx

Het aspergeseizoen begint op het terras

Het Nederlandse aspergeseizoen begint op de tweede donderdag in april en eindigt op 24 juni, St Jansdag. Dat betekent dat we nu al op zoek kunnen gaan naar de lekkerste gerechten met witte asperges, maak er gewoon een terrasspecial van.

Download de TIPPR-app?



Verse witte asperges zijn 1 tot 3 dagen houdbaar op een koele plek. Ze blijven het beste smaken als je ze in een vochtige theedoek wikkelt en opbergt. Verse asperges zijn glanzend en maken een piepend geluid als je ze langs elkaar wrijft.

Naast dat asperges goed smaken spelen ze ook in op de health & happiness trend. Asperges zijn laag in calorieën en rijk aan vitaminen en mineralen. Veel van de vitaminen bevinden zich in de kopjes van de asperges. 

Asperges kunnen in verschillende classificaties geleverd worden:

  • AAA (>28 mm)
  • AA (20-28 mm)
  • A (16-20 mm)
  • B (12-16 mm)

Tegenwoordig zijn er ook premium asperges met een dikte tussen de 22 en 26 mm. Deze komen van jonge velden die tussen de 3 en 5 jaar oud zijn wat de kwaliteit van de asperges ten goede komt.

We zullen je niet vertellen hoe je asperges moet bereiden maar misschien kunnen we je wel inspireren en zorg je ervoor dat jouw asperges eruit knallen?

In de TIPPR-app hebben we meerdere heerlijke gerechten staan die jouw asperges eruit doen springen. Sommigen zijn gebaseerd op een gerecht van groene asperges maar zijn net zo lekker met witte asperges!

Aspergesoep met aardbei
Asperges met ham en ei maar dan net even anders
Vegan risotto met asperges

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.