fbpx

Aspergeseizoen: het seizoen van het witte goud

Officieel begint het Nederlandse aspergeseizoen op de tweede donderdag in april en eindigt op 24 juni, St Jansdag. Dit is het seizoen van de Nederlandse witte asperges. Dat betekent dat jij nu al op zoek kan gaan naar de lekkerste gerechten met witte asperges.

Download de TIPPR-app?



Na 24 juni worden de aspergeplanten met rust gelaten, zodat ze kunnen aansterken en zo een grotere kans hebben om de volgende winter te overleven. 

Verse witte asperges zijn 1 tot 3 dagen houdbaar op een koele plek. Ze blijven het beste smaken als je ze in een vochtige theedoek wikkelt en opbergt. Verse asperges zijn glanzend en maken een piepend geluid als je ze langs elkaar wrijft. 

Naast dat asperges erg goed smaken hebben ze ook voordelen! Asperges zijn laag in calorieën en rijk aan vitaminen en mineralen. Veel van de vitaminen bevinden zich in de kopjes van de asperges. 

Hoe zorg je dat jouw asperges eruit knallen?

In de TIPPR-app hebben we meerdere heerlijke gerechten staan die jouw asperges eruit doen springen. Sommigen zijn gebaseerd op een gerecht van groene asperges maar zijn net zo lekker met witte asperges!

Aspergesoep met aardbei
Asperges met ham en ei maar dan net even anders
Vegan risotto met asperges

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg