fbpx

Aspergeseizoen: het seizoen van het witte goud

Officieel begint het Nederlandse aspergeseizoen op de tweede donderdag in april en eindigt op 24 juni, St Jansdag. Dit is het seizoen van de Nederlandse witte asperges. Dat betekent dat jij nu al op zoek kan gaan naar de lekkerste gerechten met witte asperges.

Download de TIPPR-app?



Na 24 juni worden de aspergeplanten met rust gelaten, zodat ze kunnen aansterken en zo een grotere kans hebben om de volgende winter te overleven. 

Verse witte asperges zijn 1 tot 3 dagen houdbaar op een koele plek. Ze blijven het beste smaken als je ze in een vochtige theedoek wikkelt en opbergt. Verse asperges zijn glanzend en maken een piepend geluid als je ze langs elkaar wrijft. 

Naast dat asperges erg goed smaken hebben ze ook voordelen! Asperges zijn laag in calorieën en rijk aan vitaminen en mineralen. Veel van de vitaminen bevinden zich in de kopjes van de asperges. 

Hoe zorg je dat jouw asperges eruit knallen?

In de TIPPR-app hebben we meerdere heerlijke gerechten staan die jouw asperges eruit doen springen. Sommigen zijn gebaseerd op een gerecht van groene asperges maar zijn net zo lekker met witte asperges!

Aspergesoep met aardbei
Asperges met ham en ei maar dan net even anders
Vegan risotto met asperges

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

no waste dag

Waste is een breed begrip dus denk aan bedrijfseconomische redenen: kostenbesparing, efficiency, milieuredenen, bijdrage verlaging uitstoot CO2, pr-redenen, maatschappelijke verantwoording maar ook HR-redenen zoals...

no waste missie

35% van de voedselverspilling vindt plaats in de horecaketen Elk jaar gaat 1,6 miljard ton voedsel (1,3 miljard ton, $1 biljoen of 1/3 van de...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.