fbpx

Aspergeseizoen: het seizoen van het witte goud

Officieel begint het Nederlandse aspergeseizoen op de tweede donderdag in april en eindigt op 24 juni, St Jansdag. Dit is het seizoen van de Nederlandse witte asperges. Dat betekent dat jij nu al op zoek kan gaan naar de lekkerste gerechten met witte asperges.

Download de TIPPR-app?



Na 24 juni worden de aspergeplanten met rust gelaten, zodat ze kunnen aansterken en zo een grotere kans hebben om de volgende winter te overleven. 

Verse witte asperges zijn 1 tot 3 dagen houdbaar op een koele plek. Ze blijven het beste smaken als je ze in een vochtige theedoek wikkelt en opbergt. Verse asperges zijn glanzend en maken een piepend geluid als je ze langs elkaar wrijft. 

Naast dat asperges erg goed smaken hebben ze ook voordelen! Asperges zijn laag in calorieën en rijk aan vitaminen en mineralen. Veel van de vitaminen bevinden zich in de kopjes van de asperges. 

Hoe zorg je dat jouw asperges eruit knallen?

In de TIPPR-app hebben we meerdere heerlijke gerechten staan die jouw asperges eruit doen springen. Sommigen zijn gebaseerd op een gerecht van groene asperges maar zijn net zo lekker met witte asperges!

Aspergesoep met aardbei
Asperges met ham en ei maar dan net even anders
Vegan risotto met asperges

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.