fbpx

Agavesiroop: you Hate it or you Love it.

Deze ingedikte sap wordt veelal gebruikt als suiker vervanger, de een beweerd dat het beter is en de ander zweert dat het slechter is. Het wordt ook wel eens de ‘gezonde suiker’ genoemd. Wij zien het steeds vaker voorbij komen op menukaarten en op de tafels.

Dit artikel verder lezen in de app?Wist je dat tequila en agave gewoon van dezelfde plant komen?!

Witte suiker krijgt zijn kleur door het bleken met koolstof waar dierlijke bestanddelen aan te pas komen, om deze reden is agave een goed alternatief voor vegetariërs en veganisten.

Het is zoeter dan normale suiker waardoor er minder product nodig is. Echter zit er een hoog percentage fructose in. Fructose is simpel gezegd vruchtensuiker. Een hoog gehalte klinkt nooit goed, het is wel zo dat enkel pure fructose schadelijk voor je lever is.

Daarnaast heeft het ook een laag Glycemische index, dit houdt in hoe snel iets opgenomen wordt. Dat het laag is wil zeggen dat het dus minder snel wordt opgenomen en je minder erge pieken beleefd met je bloedsuikerspiegel.

Ben jij als ondernemer gefocust op gezondheid en pure producten of is een deel van je doelgroep vega of vegan? Dan is het wellicht interessant om hier een kijkje naar te nemen.

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Tips om energiekosten te besparen in de horeca

De tempratuur is aan het dalen. Dit betekent dat energiekosten voor de horeca verder omhoog gaan, welke energieverbruikers zorgen voor meer kosten? En hoe...

Blog: Uitblinken in de horeca?

We hebben er allemaal weleens van gehoord, de 80/20 regel. Een simpele waarheid die overal in je restaurant terugkomt maar hoe kan je uitblinken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.