fbpx

Agavesiroop: you Hate it or you Love it.

Deze ingedikte sap wordt veelal gebruikt als suiker vervanger, de een beweerd dat het beter is en de ander zweert dat het slechter is. Het wordt ook wel eens de ‘gezonde suiker’ genoemd. Wij zien het steeds vaker voorbij komen op menukaarten en op de tafels.

Wist je dat tequila en agave gewoon van dezelfde plant komen?!

Witte suiker krijgt zijn kleur door het bleken met koolstof waar dierlijke bestanddelen aan te pas komen, om deze reden is agave een goed alternatief voor vegetariërs en veganisten.

Het is zoeter dan normale suiker waardoor er minder product nodig is. Echter zit er een hoog percentage fructose in. Fructose is simpel gezegd vruchtensuiker. Een hoog gehalte klinkt nooit goed, het is wel zo dat enkel pure fructose schadelijk voor je lever is.

Daarnaast heeft het ook een laag Glycemische index, dit houdt in hoe snel iets opgenomen wordt. Dat het laag is wil zeggen dat het dus minder snel wordt opgenomen en je minder erge pieken beleefd met je bloedsuikerspiegel.

Ben jij als ondernemer gefocust op gezondheid en pure producten of is een deel van je doelgroep vega of vegan? Dan is het wellicht interessant om hier een kijkje naar te nemen.

https://social.tippr.nl/agavesiroop-you-hate-it-or-you-love-it

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: Vrouwen aan de top in de Foodservice

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Michelin sterren 2024: Frankrijk

Drie MICHELIN sterren La Table du Castellet, chef Fabien Ferre & Le Gabriel La Reserve Paris , chef Jerome Banctel
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg