fbpx

5 TIPPS tegen interne diefstal

Helaas gebeurt het wel eens: diefstal door werknemers. Het vertrouwen verdwijnt daarmee als sneeuw voor de zon en het proces van afvragen ‘hoe dit toch kon’ wordt in gang gezet.

Download de TIPPR-app?Er kan altijd wel eens een rotte appel binnen een bedrijf zitten, maar het liefst voorkomen we het helemaal. Daarom hebben wij 5 TIPPS voor je op een rij gezet om interne diefstal in de toekomst zo goed mogelijk te voorkomen.

TIPP 1: Houd je ogen open

Naar buiten om te roken? Iets eerder naar huis dan de roosters aangeven? Misschien sta je er niet altijd bij stil hoe weinig tijd er nodig is voor een ander om iets ongevraagd mee te nemen.

Probeer toch altijd een oogje in het zeil te houden, ook al heb je even een rookpauze. Helemaal voorkomen kun je niet, maar je zult zien dat het juist op deze momenten gebeurt.

TIPP 2: Open cultuur

Probeer een open cultuur te creëren waarin jouw werknemers zaken durven te benoemen en elkaar ook durven aan te spreken op houding en gedrag. Zo lang het een open cultuur is hoef je niet bang te zijn dat jij de enige bent die hier iemand op aan zou spreken.

TIPP 3: Werkoverleg

Tijdens een werkoverleg kun je een vast agendapunt aanhalen, waarop mensen hun vragen kunnen stellen en hun ideeën naar voren kunnen brengen. Wellicht ook betreft integriteitskwesties.

TIPP 4: Kassacontroles in zicht

Voer je kassacontroles van de voorraad controles uit in het zicht. Door medewerkers actief te betrekken bij jouw controles, zorg je voor een breed draagvlak binnen je horecaonderneming.

TIPP 5: Duidelijkheid

Wees vooral ook duidelijk wat de maatregelen of consequenties zijn als zich een incident voordoet. Verwijs naar een bedrijfsreglement of voorwaarden uit het arbeidscontract. Duidelijkheid is belangrijk.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.