fbpx

14 NIEUWE STERREN

TIP – 14 NIEUWE STERREN: vandaag zijn de Michelinsterren weer uitgereikt. Waarvan twaalf restaurants een ster hebben gekregen, twee restaurants een tweede ster hebben gekregen en drie restaurants hun drie sterren hebben behouden. Wil je meer weten over de historie van de Michelinsterren en wat je eraan moet doen om een ster te krijgen? Open de tippr-app of lees de tippr-blog.

Michelin begon in 1900 met het kosteloos uitgeven van gidsen voor chauffeurs. Rond 1926 werd de eerste gids uitgeven met voor iedereen die onderweg was. Michelinsterren zijn voornamelijk van toepassing op de kwaliteit van het eten, de wijnen en een correcte bediening. Met de gids kon de reis alleen maar plezieriger worden en de mobiliteit bevorderd worden waardoor de banden sneller gingen slijten. Met drie sterren was het de moeite waard om 30 kilometer om te rijden voor dit restaurant.

Om in aanmerking te komen voor Michelin sterren begint het als door de aandacht te trekken van een inspecteur van een Michelin. Ze komen meestal langs als je een naam hebt opgebouwd in de markt die aansluit bij de Michelin. De Inspecteur kijkt dan naar de media aandacht die het restaurant heeft opgebouwd van o.a. bloggers en recensenten.

Om in aanmerking te komen voor Michelin sterren begint het als door de aandacht te trekken van een inspecteur van een Michelin. Ze komen meestal langs als je een naam hebt opgebouwd in de markt die aansluit bij de Michelin. De Inspecteur kijkt dan naar de media aandacht die het restaurant heeft opgebouwd van o.a. bloggers en recensenten.

Het bezoek van de inspecteur wordt niet aangekondigd en om zo eerlijk mogelijk te kunnen beoordelen. Ze willen worden behandeld net als elke gast die langs komt. Er zijn in Europa ongeveer 90 inspecteurs actief. Als je eenmaal een ster hebt word je vaker bezocht door verschillende inspecteur.

De Michelingids kijkt voornamelijk naar het eten, hoe het eten smaakt en hoe het wordt gepresenteerd.

  • Eén ster: een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie).
    De ster wijst op een goed rustpunt op uw route. Maar vergelijk niet de ster van een luxueus bedrijf met hoge prijzen met die van een klein restaurant dat ook een verzorgde keuken tegen redelijke prijzen biedt.
  • Twee sterren: een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour) met specialiteiten en bijzondere wijnen. Verwacht geen lage prijzen.
  • Drie sterren: een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage). Het eten is altijd erg lekker, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.

 

De nieuwe Michelinsterren 2019:

*           Flicka – Kerkdriel

*           Parc Broekhuizen, Voltaire – Leersum

*           DeRozario – Helmond

*           The Millèn – Rotterdam

*           Olivijn – Haarlem

*           O & O – Sint Willebrord

*           Rijnzicht – Doornenburg

*           De Loohoeve – Schoonloo

*           Bougainville – Amsterdam

*           Monarh – Tilburg

*           Restaurant 212 – Amsterdam

*           Oonivoo – Uden

**         Sabero – Roermond

**         Pure C – Cadzand

Lees hier meer over op de tippr app:

 druk in de tippr.app op het filter pictogram linksonder en toets in het zoekveld MICHELINSTERREN in en druk op opslaan. De artikels over de sterren verschijnen in je scherm.

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent … Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte? Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Healthy Coke – mineraalwater met balsamicoazijn

Wat als je een cola zou kunnen serveren zonder de bijbehorende suikers (65 gram)? Verras je gasten met een "gezonde cola", nu al hot op...

no waste tips – Alex Haupt, 101 Gowrie,

no waste tips van Alex Haupt van Restaurant 101 Gowrie (MICHELIN Young Chef Award 2021). Aldus Alex: "If something is edible, someone should eat...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.